Градските власти в Шанхай съобщиха, че ще поставят в локдаун

...
Градските власти в Шанхай съобщиха, че ще поставят в локдаун
Коментари Харесай

Шанхай поставя в локдаун район с население от 2.7 млн. души

Градските управляващи в Шанхай оповестиха, че ще слагат в локдаун регион с население от 2.7 млн. души, с цел да се организира всеобщо тестване за COVID-19 в миг, в който китайската метрополия се бори да излезе изцяло от ограничаващите ограничения.

Миналата седмица градът облекчи доста ограничавания, откакто от март насам множеството от 25-те милиона поданици бяха затворени по домовете си, до момента в който Китай се бореше с най-тежките огнища на ковид от две години насам.

Но локдаунът по този начин и не беше изцяло вдигнат, като стотици хиляди хора в най-големия китайски град към момента са затворени по домовете си, а в голям брой жилищни комплекси бяха издадени заповеди за оставане у дома.

Югозападният квартал Минханг, в който живеят 2.7 милиона души, ще бъде подложен под „ закрито управление” в събота сутринта и всички поданици ще бъдат тествани, оповестиха локалните управляващи в обява в обществените медии, представена от БГНЕС.

„ Локдаунът ще бъде вдигнат, откакто пробите бъдат събрани”, прибавят те, без да дават съответна дата или час. В изказването също по този начин не се показва какви ограничения ще бъдат наложени, в случай че някой от жителите на региона даде позитивна проба.

Съгласно строгия китайски метод за нулева болест с COVID-19, всички позитивни случаи се изолират, а околните контакти – постоянно включващи цялата постройка или общественост, в която живеят – се слагат под карантина.

Шанхай заяви за девет нови локални заразявания – нито едно в Минханг. Съобщението на локалните управляващи провокира опасения измежду някои консуматори в обществените мрежи, че локдаунът може да бъде продължен и след събота, в случай че бъдат открити случаи.

Локдаунът в Шанхай – главен международен транспортен възел – заплашваше да окаже спомагателен напън върху към този момент затруднените интернационалните вериги за доставка.

Но през последните дни градът постепенно се завръща към живот. Пътниците още веднъж пътуват с метрото и рейсовете, хората се връщат на работа в офисите си, а жителите се събират в парковете и по историческата крайбрежна улица на града.

Други обаче се тормозят от продължаващите ограничавания, като тази седмица жителите на регион Сюхуей стачкуват против наложените ограничения.

Междувременно, китайската столица Пекин минава по-плавно към естествения режим, откакто предишния месец затвори заведения за хранене, фитнес зали и метростанции в опит да потуши огнище от ковид.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР