Градските власти в Мадрид приеха решение, което забранява движението на

...
Градските власти в Мадрид приеха решение, което забранява движението на
Коментари Харесай

Мадрид забрани електрическите скутери по тротоарите

Градските управляващи в Мадрид одобриха решение, което не разрешава придвижването на електрически скутери (тротинетки) по тротоарите. Мярката цели повишение на сигурността на пешеходците, както и да контролира различния превоз, който понижава замърсяването на въздуха, съобщи Ройтерс.

Подобна регулация към този момент има и във Франция , откакто компании като американската " Лайм " (Lime) изпълниха през последните месеци европейските градове с хиляди е-скутери поради огромното търсене, означи осведомителната организация.

Испанската столица е измежду градовете в Европа с най-високи равнища на замърсяване на въздуха, к ато през всеки месец на 2017 година замърсяването е било над допустимите граници. Обаче внезапното увеличение на броя на тротинетките, които наподобяват скейтбордове, сътвори опасения от закани за здравето за пешеходците.

В Мадрид са подхванати ограничения за контролиране на публичния и частния превоз, на велосипедите и е-скутерите, които споделят улиците на града при оптимално позволена скорост от 30 км/ч. Но свалянето на скутерите - някои от които развиват до 60 км/ч - от тротоарите на улиците също може да породи проблеми, споделя един таксиметров водач пред Ройтерс. По думите му притежателите на скутери би трябвало да имат положителни застраховки, а и градските управляващи ще би трябвало да премислят решението си при възможен смъртен случай след злополука със скутер. /
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР