Градските жители, които търсят тишина и спокойствие в пасторалната френска

...
Градските жители, които търсят тишина и спокойствие в пасторалната френска
Коментари Харесай

Нов закон разреши на кравите французойки да си мучат на воля

Градските поданици, които търсят тишина и успокоение в пасторалната френска провинция, в бъдеще ще имат по-големи усложнения да съдят фермерите поради кукуригащи петли, мучащи крави и вонящи свине, откакто Народното събрание одобри нов закон, съобщи ДПА.

Земеделските стопани, които извършват законните си обичайни задания, ще бъдат предпазени от новото законодателство, признато късно в понеделник.

Жителите на градовете, които се реалокират в провинцията, към този момент няма да могат да дават под съд съседите си поради шума, който в тъмната част на денонощието подвигат тракторите, или поради работата в локалната пекарна, в случай че тя е законна.

Стотици спорове със съседи поради шума и миризмата са натоварили локалните съдилища, които в този момент ще бъдат облекчени.

Случаят с млекопроизводител, наказан да заплати на съседите си 100 000 евро и да преустрои обора си, влезе в заглавията на вестниците.

През 2019 година съдът се произнесе в интерес на петела Морис, на който беше позволено да продължи да кукурига макар жалбите на съседите, притежатели на ваканционни къщи, които смятаха, че правата им са нарушени.

Отсега нататък всички селски работи, които са се правили законно, преди да се нанесат новите съседи, ще могат да продължат, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано, през 2021 година, беше признат закон, който имаше за цел да дефинира по този начин нареченото " сетивно завещание " на френската провинция и да го отбрани. То включва шумовете и миризмите, присъщи за естествените зони и земеделските земи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР