Градски съветници в Мюнхен поискаха да бъдат настроени фалшиво звучащи

...
Градски съветници в Мюнхен поискаха да бъдат настроени фалшиво звучащи
Коментари Харесай

Фалшиво звучащи камбани на мюнхенския механичен часовник предизвикват недоволство

Градски съветници в Мюнхен желаеха да бъдат настроени подправено звучащи камбани на една от туристическите забележителности в града - механичния часовник на кметството, заяви ДПА.

Часовникът с фигури в натурален размер на Мариенплац непроменяемо притегля туристи. Той има 43 камбани. Музика от него се разнася няколко пъти дневно.

Градските съветници от лявоцентристката Германската социалдемократическа партия и от дяснопопулистката партия " Свободни гласоподаватели " желаеха глокеншпилът да бъде надъхан и се оплакаха от сегашната дисхармония.

Местните строителни управляващи на Мюнхен обаче дадоха отговор тази седмица, че камбаните " постоянно са имали тонални съмнения, дължащи се на структурата им и на метеорологичните условия ".

Акустичната компания, която се е заела с настройването, работи по автоматизиран надзор.

Мелодията, която в този момент се разнася от часовника, в действителност не е от камбаните, а е запис, изработен през 2007 година

Механичният часовник Карильонът в никакъв случай не се е славил с благозвучен тон или хармонична конфигурация, както неведнъж са отбелязвали туристи в мненията на уеб страницата " Tripadvisor ".

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР