Градинските и интериорни ратанови комплекти не спират да вълнуват със

...
Градинските и интериорни ратанови комплекти не спират да вълнуват със
Коментари Харесай

Градински и интериорни ратанови комплекти – какво трябва да знаете за тях?

Градинските и интериорни ратанови комплекти не стопират да вълнуват със своята първокласна визия и аристократично лъчение. Без значение дали са ръчно или фабрично направени, мебелите от ратан са спечелили сърцето на българския консуматор, макар високата им цена. Ратанът участва във всеки първокласен екстериорен план на частни дворове и заведения навън. И все пак, той е към момента малко прочут на необятната аудитория.
Какво евентуално не знаем за ратана?
Ратановата лиана се употребява освен за производството на градинско обзавеждане, само че и на мебели за интериора на дома. Маси, столове, спални комплекти, етажерки и нощни шкафчета – интериорните произведения, направени от ратан, основават неповторима атмосфера на уют и комфорт във всяко помещение.

Естественият тропически материал стопля и успокоява сетивата, хармонично допълвайки съществуващия интериорен дизайн. Със сигурност доста от притежателите на интериорни и култивиран ще желаят да научат повече за характерностите този тип мебели. В идващите редове ще разгледаме някои от качествата, присъщи само на този грациозен дървен материал.
Гъвкавост
Гъвкавостта е характерност на ратана, която касае освен неговите структурни особености, само че и приложението му в мебелопроизводството. Ратановата лиана е безусловно безотпаден артикул. Чрез специфична обработка чрез пара, дървесината става еластична и гъвкава, което разрешава да се употребява за основаване на най-фантастични дизайни.

В същото време ратановите могат да бъдат освен с цвят на естествена дървесина, какъвто е естественият цвят на ратана, само че и с цвят на злато, маслина и даже с цвят на коняк. На процедура с този скъп дървен материал могат да се осъществят всевъзможни мебелни планове, без ограничавания. Докато при другите типове дървен материал производителят е задължен да се преценява с качествата на съответния тип дърво, то тук такава потребност няма.
Сила и накърнимост
На външен тип ратановата лиана, както и красивите ратанови комплекти, направени от нея, наподобява нежна, само че това е единствено видимо. Материалът е безценен точно тъй като има изключителна издръжливост. Вероятно ще се изненадате, когато научите, че това растение в Индонезия се употребява за създаване на мостове, а ратановият стол, какъвто може би към този момент имате, е кадърен да издържи натоварване до 500 кг.

В същото време, ратанът може да бъде и уязвим. Макар да не се плаши от високи температури, висока мокрота и постоянно намокряне от дъждовете, това мощно растение има една присъща уязвимост. Лианата от ратан е уязвима на заледяване, каквото не се среща в тропиците. Експертите поучават да преместите на закрито градинските мебели от дворове, тераси и отворени балкони през зимата.
Лесна поддръжка
Мебелните композиции от огънати ратанови клончета са едни от най-непретенциозните във връзка с поддръжката. Тъй като тяхното приложение е основно навън, те са авансово обработени – термично и с лакови покрития, които да запазят структурата на дървесината. Ратановите комплекти и самостоятелни мебелни произведения не всмукват миризми и мазнини, което ги прави устойчиви на замърсяване и захабяване.

Почистването им се състои в от време на време забърсване с влажна забрадка или прахосмукиране. В случай на мощно замърсяване, експертите поучават ратанът да се почиства с амоняк. Амонякът разгражда мръсотията и мазнините, без да разтваря лака и другите дървозащитни химикали. Заслужава си да инвестирате в хубав ратанов комплект, тъй като той ще ви радва с аристократичното си наличие в продължение на десетилетия, без да изисква съвсем нищо в подмяна.

*публикация

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР