Градините Кукенхоф в Холандия са може би най-пищните пролетни градини

...
Градините Кукенхоф в Холандия са може би най-пищните пролетни градини
Коментари Харесай

Триумф на красотата! Вижте най-пищната градина с пролетни цв...

Градините Кукенхоф в Холандия са може би най-пищните пролетни градини в Европа (ако не и в света), написа dir.bg.

Градинарите на Кукенхоф творят цветни чудеса навън и закрито от повече от 70 години. Всяка година те засаждат на ръка милиони луковици за лалета, зюмбюли, нарциси и други пролетни цветя.

Хиляди гости се стичат в градините всеки пролетен ден, с цел да посрещнат топлия сезон измежду природата и хубостта на парка.

Кратка история на градините Кукенхоф

Началото на Кукенхоф като градина е сложено през 15-и век, когато графиня Якоба Баварска беряла плодове и зеленчуци за кухнята на замъка Тейлинген отсам.

Около две епохи по-късно тук бил издигнат замъкът Кукенхоф, а градината няколко пъти била трансформира в разнообразни стилове.

За пръв път мястото става профилирана градина за пролетни цветя в края на 40-те години на предишния век, а през 1950 година е отворено за гости. Успехът е прословут - още през първата година над 230 000 души посещават Кукенхоф.

Какво ще видите в Кукенхоф разцвет на цветята и се афишират на уеб страницата на парка годишно. Освен милионите пролетни цветя из парковото пространство, посетителите могат да се насладят на доста места за отдих, пейки, мостчета, вятърна мелница (в която могат да влязат), както и павилиони с изложби на цветя.

Кукенхоф 2021

През 2021 година единствено 15 000 души ще могат да се разходят из пролетните градини. Заради пандемията и ограничаващите ограничения през 2021 година Кукенхоф отваря порти единствено за три дни - 9, 10 и 11 април, като част от тестовата стратегия на холандското държавно управление за последователно отваряне на страната. В градините ще се позволяват най-много по 5000 гости дневно, наложително с негативен PCR тест, изработен до 40 часа преди влизане в избрани лаборатории в страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР