“Градът ни има изключителен потенциал, софиянци имат по-голям потенциал. Не

...
“Градът ни има изключителен потенциал, софиянци имат по-голям потенциал. Не
Коментари Харесай

Васил Терзиев ще ремонтира счупения градоустройствен процес

“Градът ни има извънреден капацитет, софиянци имат по-голям капацитет. Не би трябвало да си мислят, че не може да е по-добре. Може и ще бъде по-добре ”, съобщи претендентът за кмет Васил Терзиев по “Дарик радио ”.

“Големият риск е градът да продължава да няма упоритост да се вършат промени, да продължаваме повтарянето на остарели неточности - ремонтът на ремонта, счупеният градоустройствен развой. За мен е доста значимо да променим това мислене, че тъй като постоянно е било по този начин, по този начин би трябвало да остане. Не, на нашето потомство се е паднала тази цел - да променим модела, добави Терзиев.

“Кметът има отговорност към всички 1,6 млн. поданици на града. Няма хора втора употреба, няма квартали втора употреба, няма промишлености втора употреба. Взимаш транспарантни решения, които са ясно обосновани. Такъв е процесът ”, сподели още той.

Кандидатът за кмет добави, че повода за настоящето положение на София е, че ръководещите нямат дълготраен взор. “Имаш комфортни решения и верни решения. Правилните решения съвсем постоянно са непопулярни, тъй като смяната има цена. Повечето политици се подават на това прелъщение, тъй като гледат краткосрочно ”, сподели Терзиев.

Той даде и два образеца за в началото непопулярни, само че положителни решения за градоустройство. Единият е с центъра на Любляна, който в този момент е пешеходна зона. “При въвеждането на тази смела постъпка, процентът отрицание измежду жителите е бил близо 90. Сега е 10% ”, изясни Терзиев.

Вторият му образец беше с Билбао - първият град в света с над 300 000 души население, в който за целия град важи зона с оптималната скорост 30 км/ч. “При първото въвеждане на зоната имаше митинги на снабдители, на водачи на таксита, че това ще затрудни съществено работата им. При последното нарастване на обсега на зоната, нямаше нито един митинг - тъй като те са открили, че в действителност нямат проблеми със зона 30 ”, изясни претендентът за кмет на София. Той добави, че не се опасява от непопулярните решения. “Хората би трябвало да знаят, че общината и районните кметове служат на техния интерес. И че може да се одобряват непопулярни решения, в случай че ги обясниш и мотивираш добре. Ти си определен, с цел да взимаш решения, не да пълниш пространство ”, безапелационен бе Терзиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР