Град в Източна Германия обяви извънредно положение заради "нацизъм" и

...
Град в Източна Германия обяви извънредно положение заради "нацизъм" и
Коментари Харесай

Обявиха извънредно положение в Дрезден заради нацистите

Град в Източна Германия разгласи изключително състояние поради "нацизъм " и посочи, че има сериозен проблем с крайната десница, съобщи Военновъздушни сили.

Дрезден, столица на провинция Саксония, от дълго време е апетитен за бастион на крайнодесните и отечество на антиислямското придвижване "Пегида ".

Общинските съветници в града - претенденти за европейска столица на културата през 2025 година, в този момент са одобрили резолюция, в която споделят, че са нужни повече старания за справяне с казуса. Но съперниците декларират, че ограниченията са прекомерни, осведоми dir.bg.

"Nazinotstand ", сходно на климатично изключително състояние, значи, че имаме сериозен проблем. Отвореното демократично общество е застрашено ", споделя общинският консултант Макс Ашенбах, вносител на предлагането.

Той е от лявата сатирична политическа Партията и има вяра, че са нужни дейности, защото политиците не вършат задоволително, "за да се нареждат ясно " против крайнодясното.

"Искането е опит за смяна на това. Исках да знам и с какви хора седнал съм в градския съвет в Дрезден ", означи той.

Резолюцията признава, че "крайнодесни екстремистки дейности се правят с все по-голяма периодичност " и прикани градът да помогне на жертвите на крайнодясно принуждение, да отбрани малцинствата и да ускори демокрацията.

Ашенбах посочи, че одобряването на предлагането е посочило ангажимент към свободно, демократично и демократично общество, което защищава малцинства и изрично се опълчване на нацистите ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР