Град Токио ще признава от ноември еднополовите съюзи, след като

...
Град Токио ще признава от ноември еднополовите съюзи, след като
Коментари Харесай

От ноември Токио ще признава еднополовите съюзи след изменение на правна уредба

Град Токио ще признава от ноември еднополовите съюзи, откакто добави сегашната правна уредба, и ще стане най-големият град в Япония, тръгнал по този път. Това обявиха през днешния ден представители на локалните управляващи, съобщи Франс прес.

Япония единствена измежду страните от Г-7 не признава еднополовите съюзи – съгласно конституцията й „ бракът не може да бъде сбъднат без взаимното единодушие на хора от двата пола “.

През последните години обаче локални общности из страната взеха ограничения за признаването на съюзи сред хора от един и същи пол, при все това това самопризнание не дава същите права като брака в очите на закона.

„ През последните два месеца събрахме отзиви измежду обществеността и изслушахме (еднополови двойки), които споделиха, че желаят да бъдат приети като сътрудници “, съобщи за Франс прес представител на градските управляващи в Токио.

Правителството на столицата счита да изиска от градския законодателен орган да преразгледа идния месец съответното наставление, през октомври да стартира да приема молби, а през ноември – да издава свидетелствата.

Градът планува да дава на хората със свидетелства за партньорство разнообразни услуги, каквито получават през днешния ден единствено брачните двойки, в това число достъп до жилища, разпределяни от градската администрация.

През 2015 година столичният регион Шибуя за пръв път в Япония стартира да издава алегорични свидетелства за партньорство на еднополови двойки. Според сдружения в страната към този момент над 200 общини признават съюзите на хора от един и същи пол, давайки им примерно правото да посещават сътрудниците си в болница и да живеят дружно чартърен.

Премиерът Фумио Кишида обаче се изрича внимателно за опцията да се трансформират законите на национално ниво с оглед признание на еднополовите съюзи.

Либерално-демократическата партия – дясна консервативна групировка, преобладаваща във властта към този момент над половин век, с всички сили протака въпроса към този момент от години, добавя Франс прес.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР