Град Стамболийски си върна лятното кино. Срещу сумата от 14

...
Град Стамболийски си върна лятното кино. Срещу сумата от 14
Коментари Харесай

Стамболийски си взелятното кино

Град Стамболийски си върна лятното кино. Срещу сумата от 14 500 лв. то към този момент е благосъстоятелност на общината и на всички нейни поданици, заяви кметът Георги Мараджиев. Той даде обещание, че ще върне остарялото лятно кино на жителите на града. Това стана по време на проведена от администрацията прожекция навън на площада пред читалището през лятото. Тогава да гледат прожекцията, пристигнаха доста поданици на града.

" Още тогава дадох обещание, че остарялото лятно кино ще го върнем на жителите на общината. И не щеш ли през днешния ден мога да оповестя, че си го върнахме, по този начин както върнахме и къщата в парка против читалището и в нея към този момент са приготвя Детският център. Киното го закупихме, откакто някогашните притежатели на постройката го изгубиха поради неплатени налози и съдия-изпълнител го продаде на търг ", изясни Георги Мараджиев. Той персонално участвал на търга, само че решил на място, че няма смисъл общината да взе участие в наддаването и по този начин да бъде повишена цената на парцела.

" Киното бе продадено на различен, само че този човек самичък ни предложи да го купим, откакто разбра, че притежател на земята е Община Стамболийски. Ето че всички легенди и митове, че някой желае да купи киното и да строи там нещо друго, са развенчани ", сподели кметът на Община Стамболийски.

Следващата седмица БКС ще стартира разчистването на парцела, който от години е зарязан и тревясал. След като администрацията види по какъв начин наподобява мястото, ще приготви план, с който ще кандидатства за финансиране по някоя стратегия, стана ясно през вчерашния ден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР