Град Пловдив се смята за най-развит и най-предпочитан за организиране

...
Град Пловдив се смята за най-развит и най-предпочитан за организиране
Коментари Харесай

Осем пловдивски двойки запазиха сакрална дата за сватба

Град Пловдив се счита за най-развит и най-предпочитан за образуване на сватбени тържества за изминаващата 2022 година. От 1 януари до през днешния ден 1385 двойки са избрали града под тепетата да се врекат във честност. Пред 2021 година 1592 младоженци са си споделили заветното " да ".

Най-желаните дати за подписване на брак за 2022 година са били 22.02 - 20 сватби, 22.07 - 15, 11.11 - 15 двойки, 22.10 - 14 сватби. Седем дами пък ще бъдат булки на наближаващия 22.12.2022. През дните до Нова година има записани още над 40 венчавки. 

" Традиционно летния сезон е доста по-предпочитан от младите влюбени. Много от двойките тогава избират изнесените ритуали. През зимния сезон също не липсват искащи, само че най-вече за ритуалните зали ", заяви шефът на " Радостни обреди " Чудомира Пинджева. 

 



Много ​младоженци към този момент възнамеряват своя благополучен ден за новата 2023 година. Мечтаната си женитба ​досега са насрочили 119 двойки. За момента най-предпочитан от ​сватбарите ден се оказва съботата на 23.09.2023 година. Символната дата, която преповтаря цифрата от месеца и последните числа от годината, ще стане съдбоносен ден за 8 двойки. 

Тази година се следи растеж на смесените бракове. В Дома на младоженците на наши половинки са се врекли във честност мъже и дами от Филипините, Турция, Камерун, Китай, Пакистан, Индия, Съединени американски щати, Румъния, Франция, Ангола, Австрия, Япония, Доминиканската република.



 

Сред известните персони, които са избрали града под тепетата да си кажат " да ", са артистът Даниел Ангелов и един от синовете на кмета на Община " Марица " Димитър Иванов, както и внукът на легендата на Локо Пловдив Христо Бонев-Зума. Когато Христо Бонев-младши и Благовеста Джилянова подписаха брак, десетки посетители от Пловдив и София се събраха, с цел да поздравят младоженците. Двойката се венча в църквата " Свети Петър и Павел ", а по-късно церемонията продължи в елегантно украсените зали " Париж " и " Москва " на Новотела. 

Тарифата за подписване на брак в Пловдив е 78 лв. през седмицата, като в нея е включена класическа музика на запис. А в събота и неделя цената е 144 лв.. Тогава има музика онлайн, включваща пиано, цигулка и флейта.

270 лв. коства изнесеният обред, а 96 лв. е подписване на брак в пандиза. 24 лв. излиза ритуалът за лежащо болен.

 
Новият шлагер - встъпване в брак в кълбовиден одеон


Garden Weddings, наименуван новото украшение в сватбения бранш, е още една от аргументите Пловдив да се гордее с преимуществата за своите младоженци. Най-големият кълбовиден комплекс за сватбени тържества в България дава на клиентите си романтика и шир от зеленина във всички кътчета. 

Разположен в подножието на Родопа планина, сватбения комплекс открива панорамна панорама на красивия балкан в най-важния и най-сантиментален стадий от всяко празненство, а точно - гражданския обред. Единственият по рода си кълбовиден одеон слага всяка двойка в центъра на вниманието и на цялата страст. Заобиколени от своите посетители, родственици и другари, младоженците имат 360-градусова панорамна образна простор с панорама към всеки един от гостите, което ги прави равни като на кръглата маса на крал Артур.

Богатата зеленина прелива гладко в първокласната сферична сватбена шатра с солиден купол, отразен в испански мраморен под. Кръглата шатра с обща широчина 600 квадратни метра и потенциал за 500 посетители прави Garden Weddings най-голямата сватбена зала в нашия град и в цялата страна.



Комплексът е една сбъдната фантазия, издигната от Нина Кацарова - експерт в сватбения бранш, с над 30 години опит и стаж, събралa в креативния си път ясната визия кои са плюсовете и минусите на всяко едно от тези хиляди сватбени тържества зад тила <210>. Мястото разполага със лична кухня и отваряема конвертируема зала, която дава хладина в топлите дни и атмосфера на сигурност и топлота в по-хладните месеци на сватбения график. Има и голям осветлен паркинг с непрекъснато видеонаблюдение, лично театрално осветяване, необикновено удобна сцена за welcome drink с панорамен аспект към Родопите.

На разположение са координатори, фотографи, както и елементи за спешно зареждане. Гостите могат да разчитат и на организацията за декорация с над 30 години опит в декориране и аранжиране на всеки брачен каприз. Въпреки че на множеството култивиран заведения за хранене сватбите навън са вероятни единствено през топлите месеци,  тук умерено може да се възнамерява  тържество даже в дъждовни и студени месеци като октомври и ноември.

 

Тенденции
Изумруденозеленото и златното придават грациозност на церемонията


Младоженците тази година избират тържества навън в градини на изискани заведения за хранене, шатри в бутикови винарски мазета или затворени комплекси край брега на морето. Това е наклонност, която сигурно ще се резервира и за идващия сезон, счита Меги Диева, уредник на мероприятия. 

Тази година имало и значително тържества, в които младоженците и техните посетители се придържали напълно към облеклото и ритуалите за съответния фолклорен район. Сватбеният сътрудник има значима роля за планирането и организирането на сватбата и спомага в избора на подобаващи цветове, аксесоари, цветя, механически екип, гост-изпълнители и всички дребни елементи, които биха убегнали на младоженците, а въпреки това, и подсигуряват тяхното успокоение в специфичния им ден.

 



Стремим се към характерност и неповторимост във всеки аспект на декорацията, а тази година несъмнено ентусиазъм черпихме от изумруденозеленото и златното. Двата цвята са толкоз елегантни, че в комбиниране вършат красива композиция, която чакам да бъде настояща и в идващия сезон.

Златото е един от най-традиционните нюанси. То се съчетава се с всеки жанр на женитба, в разнообразни оттенъци или разнообразни аксесоари (вази, посуда, столове, дарове за посетители, рокли за шаферки). То е красивото допълнение към цветовата палитра, без значение дали сватбата е в типичен или съвременен жанр, съобщи Диева.



Като наклонност при сватбената украса още веднъж се открои пампаската трева, която придава на празника характерна бохо атмосфера. Като цяло през този сезон  са преобладавали по-неутрални цветове, с доста леки акценти на ярки тонове. В света на модата пък се появиха наситено аленото и светлорозовото като една прелестна композиция, изцяло използвана в сватбения фон.

 



Това са два цвята, асоциирани с " обич ", които ще подсилят романтиката на тържеството, добави Меги Диева. Тя се надява следващата година повече младоженци да им се доверят и да ги прибавят в декора на сватбения ден. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР