Град Геническ временно ще стане административна столица на Херсонска област,

...
Град Геническ временно ще стане административна столица на Херсонска област,
Коментари Харесай

Москва в отстъпление: Геническ е временната административна столица на Херсонска област

Град Геническ краткотрайно ще стане административна столица на Херсонска област, заяви пред РИА Новости Александър Фомин, представител на заместник-председателя на съветските управляващи в Херсонска област.

По данни на съветското министерство на защитата е приключило пребазирането на група съветски войски от десния бряг на Днепър на левия бряг по посока на Херсон, без да се стигне до загуби на техника и персонален състав. Административната столица на Херсонска област, Херсон, е ситуирана на десния бряг.

" От през днешния ден краткотрайната административна столица на Херсонска област е Геническ. Там са съсредоточени всички съществени органи на властта ", споделя Фомин.

Властите настояват, че няма опасност за Севернокримския канал

В средата на октомври съветските управляващи взеха решение да реалокират жителите на четири общини на десния бряг на река Днепър надълбоко в Херсонска област и други съветски области заради непрекъснатия украински обстрел, риска от наводнения, в случай че бъде обиден язовирът на Каховската Водноелектрическа централа, и опцията за уединяване на съветските въоръжени сили на левия бряг.

Както означи Сергей Суровикин, пълководец на съветските войски, обстановката в Херсон е станала рискова за цивилното население. От началото на ноември 115 000 души са евакуирани от десния бряг, а министърът на защитата Сергей Шойгу се съгласи да стартира пренасочване на войски към левия бряг и да провежда отбранителната линия на съветските въоръжени сили по линията на Днепър.

Сега Украйна продължава да струпва войски в района и постоянно обстрелва Херсон, други селища в района и язовира на водноелектрическата централа Каховка. Ако язовирът бъде опустошен, водата от язовир Каховка ще залее забележителна част от Херсонска област./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР