Говорителят на военноморските сили на Украйна Дмитро Плетенчук обяви във

...
Говорителят на военноморските сили на Украйна Дмитро Плетенчук обяви във
Коментари Харесай

Украйна обяви, че последният патрулен кораб на Русия е напуснал Крим

Говорителят на военноморските сили на Украйна Дмитро Плетенчук разгласи във „ Facebook “, че последният патрулен транспортен съд на Черноморския флот на Руската федерация е напуснал полуостров Крим, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Най-вероятно това е преход сред базите “, сподели Плетенчук пред организацията. Той добави, че Москва нормално не изпраща кораби в намерено море без причина.

Обозначението на кораба е план 1135. В предишното съветските управляващи не са отговаряли на молбите за коментар на Ройтерс по отношение на украинските изказвания за прогрес в Черно море, съобщи Плетенчук.

Командващият Военноморски сили на Украйна вицеадмирал Олексий Неижпапа съобщи, че Украйна е унищожила или развалила 27 съветски военни кораба. През май украинските управляващи обявиха, че са унищожили последния съветски боен транспортен съд, въоръжен с крилати ракети, който е бил ситуиран на полуострова.

Миналия месец президентът на Русия Владимир Путин съобщи пред началниците на военноморските сили, че флотът на страната е бил запълнен през последните години и че е в ход огромна рационализация, включваща стъпки за „ повишение на бойната непоклатимост на флота “ и неговото подсилване.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР