Говорителят на служебното правителство и бивш депутат от БСП Антон

...
Говорителят на служебното правителство и бивш депутат от БСП Антон
Коментари Харесай

Антон Кутев: Ръководството на БСП с всяка следваща стъпка се отдалечава от модерността

Говорителят на служебното държавно управление и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Антон Кутев разгласи във фейсбук, че напуща Националния съвет на соцпартията. Причината - " задълбочаващи се разлики с тясното политическо управление ".

" Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години.

Имам разлики, които са идеологически, политически, кадрови... ", изяснява Кутев претекстовете си.

Според него " управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността ".

" Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена, за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла ", написа още той.

Кутев прибавя, че остава редови член на соцпартията.

Ето и цялата му обява:

Уважаеми приятели, сътрудници и другари, през днешния ден напуснах Националния съвет на Българска социалистическа партия.

След близо две десетилетия, в които бях избиран в този извънредно значим за мен публичен орган, през днешния ден, заради задълбочаващите се политически разлики с тясното политическо управление на партията, се постанова да го напусна. Поводът за това тежко за мен решение е, че не желая да вземам участие нито в разразилите се лични “чистки” в партията, нито в профанизирането на лявата идеология, на които ставаме очевидци през последните години. Имам разлики, които са идеологически, политически, кадрови и не на последно място, считам, че модерните политически технологии са основни за триумфа на всяка политическа групировка, а управлението на Българска социалистическа партия с всяка последваща своя стъпка се отдалечава от модерността. Партията за мен е единение на идейни съидейници, а безскрупулното премахване и омаскаряване на партийните съперници е процедура от от дълго време минали времена, за които историята към този момент нееднозначно се е произнесла.

Сегашното тясно управление на партията от ден на ден се отдалечава, както от актуалните европейски лявоцентристки формати, по този начин и от социалистическата идеология, замествайки ги с ниско профилен популизъм, реваншизъм и несъстоятелна носталгия.

Оставам редови член на Българска социалистическа партия с упоритата и наивна вяра, че оттласкването от дъното е допустимо, въпреки да съм изцяло уверен, че това не може да се случи в този управителен състав на Българска социалистическа партия.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/anton kutev-pismo-bsp.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 600 " height= " 800 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР