Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви в четвъртък,

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Захарова: Блокирането на Тръмп в социални медии е ядрен взрив в кибер среда

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи в четвъртък, че решението на американските обществени медии да блокират сметки на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да се съпостави с " нуклеарен гърмеж в кибер среда ", оповестява ТАСС.

Това е удар по демократичните полезности, декларирани от Запада , изяснява тя.

Захарова подлага на критика опцията фирмите , в това число Фейсбук и Twitter, да блокират профилите на президента на страната , без даже да се нуждаят от правосъдна заповед или каквато и да е друга процедура.
 Шефът на
Шефът на " Туитър ": Блокирането на Тръмп е вярно, само че основава рисков казус

" Не чествам и не се гордея с това "

Тя акцентира, че даже американските съдружници са обезпокоени от сходни дейности , като , френския финансов министър Бруно Льо Мер, английския здравен министър Мат Ханкок и други, които показват угриженост по въпроса.

" Решението на американските интернет платформи да блокират президента може да се съпостави с нуклеарна детонация в кибер среда: унищожаването не е толкоз извънредно, колкото последствията. Нанесен е удар по демократичните полезности, декларирани от западното общество. С един размах както апологетите на Darknet, по този начин и бранителите на строгата цензура получиха мощен съответен мотив в отбрана на своите подходи; стартира прекрояването на медийния пазар и най-голямата цифрова миграция ", написа Захарова във " Facebook ".
 Тръмп, софтуерните платформи и малкия екран задушиха свободата на медиите
Тръмп, софтуерните платформи и малкия екран задушиха свободата на медиите

Свободата на медиите се е влошила рязко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР