Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова смята, че оценката

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова смята, че оценката
Коментари Харесай

Захарова не харесва Бърнабич да сравнява Русия със Запада


Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова счита, че оценката на сръбския министър председател Ана Бърнабич, че Русия в този момент прави в Украйна това, което Западът направи със Сърбия през 1999 и 2008 година, е неуместна , оповестяват медии в Сърбия.

Според уеб страницата на Министерството на външните работи на Русия, Захарова е помолена по време на днешния брифинг за пресата да разяснява изказването на Брънабич и отговори, че сходни оценки са неуместни.

" Струва ми се, че откакто отговорих на въпроса ви, мисля, че имате поредност от въпроси към страната, която споделя това ", сподели Захарова.

Премиерът на Сърбия Ана Брънабич сподели на 23 май, че Русия в този момент прави всичко, което Западът ни направи през 1999 и 2008 година (бомбардировки от НАТО и прокламиране на независимостта на Косово), изцяло се отразява " като в огледало ".

Бърнабич разяснява, че Сърбия е възприела " най-смелия метод и най-принципната позиция " във връзка с войната в Украйна в сходство с правилата на интернационалното право. " Сърбия избра собствен личен път, път в сходство с всички правила на интернационалното право. Ако почитате териториалната си целокупност, би трябвало да почитате териториалната целокупност на всички интернационално приети страни. Смятаме, че нарушаването на териториалната целокупност на Украйна е доста неправилно ", сподели тя.

Напускащият министър председател напомни, че Сърбия " е единствената страна в Европа ", която не е наложила наказания на Русия.

" Политически ние изразихме позицията си ясно, само че не взехме страна във връзка с глобите . Това постоянно се подценява. Някои посланици не помниха , че не останахме изцяло неутрални. Те би трябвало да проявят повече схващане към нас във връзка с глобите или да се борят за цялостно ценене на нашата териториална целокупност, тъкмо както се борят за териториалната целокупност на Украйна ", сподели тя.
 Трудната разлъка на Сърбия с Русия
Трудната разлъка на Сърбия с Русия

Сърбия, заради географското си състояние, ще показа енергийната и политическата орис на Европа, каквато и да е тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР