Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува служебния премиер

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува служебния премиер
Коментари Харесай

Захарова с критики към Гълъб Донев заради Паметника на Съветската армия

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова разкритикува служебния министър председател Гълъб Донев поради Паметника на Съветската войска и го упрекна в липса на политическа воля да каже " надалеч ръцете ". Позицията на Захарова бе публикувана от Руското посолство у нас.

Ето какво написа в поста, оповестен на български в страницата на Руското посолство във фейсбук:

" Ръководителят на актуалното техническо държавно управление на България прикани за отсрочване на решаването на толкоз внимателен и противоречив въпрос за следизборния интервал. Не следим политическа воля да се каже " надалеч ръцете " от паметниците на тези, които направиха вероятен живота на сегашните генерации. Не става дума, дали този живот е удобен, състоятелен, сполучлив – въпросът не е в това. Става дума за самото битие на поколенията ", разяснява Захарова.

" Известно е, че тази дива самодейност идва от евроатлантиците, контролиращи столичния внушителен орган. Очевидна е нейната връзка с идните предварителни парламентарни избори в България, с желанието на обособени групи, претендиращи за власт, да показват способността си деликатно да улавят и неотложно да извършват упованията на западните си сътрудници, които оказват значително въздействие върху вътрешнополитическите процеси в страната. Сега в политическа „ разменна монета “ се трансформират паметниците на тези, които освобождаваха България ", написа още в позицията ѝ.

Захарова похвали и хората, събрали се на жива верига към монумента, с цел да изразят несъгласието си той да бъде демонтиран.

" Виждаме в това отдаденост на традицията, тесни връзки сред народите на нашите страни ", разяснява тя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР