Говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи,

...
Говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков съобщи,
Коментари Харесай

Ген. Конашенков: Унищожихме с ракети Калибър позиции на ВСУ, свалихме Су-25 и Су-24

Говорителят на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков заяви, че през миналото денонощие съветската оперативно-тактическа и армейска авиация е ликвидирала 117 военни обекта на ВСУ.
По думите на Конашенков, става дума за шест командни пункта, три установки на реактивни системи за залпов огън, един ЗРК С-300, девет склада с оръжие и муниции. 92 опорни пункта на подразделенията на украинската войска, написа БЛИЦ.бг.

Съобщава се, че съветските средства за Противовъздушна отбрана са свалили във въздуха над популации пункт Вишневое два самолета Су-25 и един Су-24 на ВСУ. Също по този начин шест безпилотни летателни апарата. Освен това, е ликвидирана една тактическа ракета "Точка-У " в региона на популации пункт Василевка.

Като цяло от началото на специфичната военна интервенция на Русия в Украйна са премахнати 267 дрона, 207ЗРК, 1618танка и други бронирани машини, 166установки на реактивни системи за залпов огън, 662оръдия на полевата артилерия и миномети, а също по този начин и 1453единици специфична военна автомобилна техника.

Руското министерство на защитата обнародва видео със старта на крилати ракети "Калибър " от борда на дребен ракетен транспортен съд по обектите на военната инфраструктура на ВСУ.

От ведомството обявиха, че екипажът на дребния ракетен транспортен съд на Черноморския флот е извършил залпов пуск на четири ракети "Калибър " от акваторията на Черно море по обекти на ВСУ. В резултат са били унищожени въоръжение и военна техника в Житомирска област.

Армията на Русия е унищожила 199-и образователен център на Високомобилните десантни войски в Житомир. На фрагменти, снимани на мястото на удара, може да се видят следствията от точното попадение на крилатите ракети в постройката на центъра и изпадналите в суматоха украински военни, които сноват в близост.

В обитаемото място Николаевка край Киев съветските войски превзеха предпазен под земята команден пункт на въоръжените сили на Украйна. 61 украински военнослужещи от командния пункт се предадоха, повече от половината от тях са висши офицери от въоръжените сили на Украйна.

Частите на съветската войска влязоха в град Славутич, Черниговска област. Това оповестиха публицисти от мястото на събитието.

Кметът на Славутич Юрий Фомичев организира договаряния с съветските военни, след което се обърна към своите съграждани.

Фомичев съобщи, че в случай че в града няма ВСУ, то армията на Русия "ще обезпечи спокоен живот ", ще бъдат проведени доставки на филантропична помощ и ще може градът да се напуща.

Кметът посочи, че Славутич остава под украински байрак, под украинско законодателство. Той добави, че всички би трябвало да предадат стрелковото си оръжие, също така за лов. Също по този начин предизвести, че съветските военни ще патрулират из града и ще ревизират административните и военните обекти за съществуването на оръжия.

По петролната база в Киев е нанесен удар. Хранилищата на петролната база в украинската столица са били изумени през днешния ден рано сутринта, в следствие е избухнал пожар. Жертви и потърпевши няма.

На 26 март над Севастопол се чуват гърмежи на ракети, очевидци разгласяват тревожни фрагменти, снимани в града.

Съобщава се, че системите за Противовъздушна отбрана на Крим са унищожили украински летателни апарати, пуснати в небето над полуострова.

По всяка видимост, става дума за дронове на ВСУ.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР