Говорителят на ОДМВР-Пазарджик публикува за своята признателност към колегите си,

...
Говорителят на ОДМВР-Пазарджик публикува за своята признателност към колегите си,
Коментари Харесай

Само за миг си представете, че срещу вас се движи кола със 120-130 км/ч

Говорителят на ОДМВР-Пазарджик разгласява за своята благодарност към сътрудниците си, реагирали стремително и съответно при случая, станал на Автомагистрала „ Тракия “ през днешния ден.

Припомняме, че човек на 72 години е карал колата си в насрещното придвижване в посока Бургас, когато тримата чиновници се втурнали с полицейската кола, да го спрат.

Мирослав Стоянов ги дефинира като воин, тъй като осен бързата реакция на служителите на реда, те не са позволили и настъпването на случай.

Ето какво написа Стоянов:

" Всеки ден сътрудниците ми служители на реда, пожарникари, спасители, редови чиновници работят старателно и при избрани служебни обстановки рискуват живота си. Моята доста обична задача е тъкмо това им държание да го направя притежание на хората. Ето и една сходна преживелица от през днешния ден:

Мястото е 69-ти километър от Автомагистрала " Тракия ". Всичко това се развива, като в екшън филм. Автопатрул в състав от контрольор Андрей Тодоров и младши-автоконтрольор Благой Риков правят инспекция на лек автомобил. Докато трае инспекцията служителите на реда виждат в прилежащото платно, в което се движат коли по посока за Бургас по какъв начин в насрещното минава с висока скорост лек автомобил.

Човекът кара в последна дясна за него лента, в която в действителност се явява скоростна за всички останали движещи се против него в това платно. Двамата пътни служители на реда изобщо не се двоумят, пришпорват служебната " КИА ", на лампи и сирени настигат " Фиат " -а, който продължава да си кара с над 120 километра в час в насрещното придвижване по аутобана.

След три километра съумяват да го спрат. Човекът /мъж на 72 години/ почтително стопира в дясно, само че тъкмо това дясно е скоростната лента на платното за Бургас. Тогава униформените скачат през мантинелата, стопират цялото придвижване в двете ленти и реалокират колата в безвредна зона на спешната лента. Благодарение на Всевишният и на тяхната съответна и доста бърза реакция няма пътен случай, няма потърпевши хора, самите те не са потърпевши при осъществяване на отговорностите си.

Само за момент си представете, че пътувате по посока за Пловдив, тръгвате да изпреварвате някой и в скоростната лента против Вас автомобил с към 120-130 киометра в час. Не желая и да си представям следствията, които сигурно щяха да доведат до загуба на животи!

Та по този начин, гордея се с моите сътрудници!!! "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР