Говорителят на молдовския парламент Андриан Канду обвини Русия в нарушение

...
Говорителят на молдовския парламент Андриан Канду обвини Русия в нарушение
Коментари Харесай

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Говорителят на молдовския парламент Андриан Канду упрекна Русия в нарушаване на нормите на интернационалното право и разгласи, че има желание да изиска от Москва милиарди долари за „ окупацията “ на Приднестровието, предава РИА Новости.

В изявление за локална медия Канду определя руските миротворци в района като „ окупационни “ сили. „ Руските военни подразделения съставляват опасност за сигурността, тъй като това е нелегално военно наличие, както и наличието на съветската войска в Абхазия, Южна Осетия и Източна Украйна “, съобщи представителят на Народното събрание, съгласно който въпросът за „ противозаконното наличие на съветските войски “ в Приднестровието би трябвало да влезе в полезрението на Организация на обединените нации.

В тази връзка, Канду разкри, че молдовските управляващи имат желание да показват сметка на Москва, която ще бъде в размер „ няколко милиарда $ “.

„ Това е нарушаване на интернационалното право от страна на Русия. Имаме желание да наемем интернационална юридическа компания да пресметна вредите от наличието на Русия в Приднестровието през последните 25 години “, добави молдовският политик.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР