Говорителят на Министерство на външните работи на Тайван Джоан Оу

...
Говорителят на Министерство на външните работи на Тайван Джоан Оу
Коментари Харесай

Мирът в Тайванския проток - приоритет за САЩ и Япония

Говорителят на Министерство на външните работи на Тайван Джоан Оу по-рано тази седмица изрази признателност към Съединени американски щати и Япония за изказването им във връзка с значимостта на мира в Тайванския пролив.

Американският министър на защитата Лойд Остин и държавният секретар Антъни Блинкен се срещнаха с японските си сътрудници – министъра на защитата Киши Нобуо и външния министър Мотеги Тошимицу, за диалози за сигурността, като по този метод потвърдиха уговорката на Съединени американски щати към района и укрепването на двустранните връзки.

В взаимно изказване за пресата двете страни обявиха, че държанието на Китай слага политически, стопански, военни и софтуерни провокации пред връзките сред Съединени американски щати и Япония и интернационалната общественост и подчертаха смисъла на мира и стабилността в пролива.

Оу съобщи, че Министерство на външните работи горещо приветства и откровено благодари на държавните управления на Съединени американски щати и Япония за приоритизирането на мира и стабилността в пролива. Тя добави още, че Тайван ще продължи да работи в тясно съдействие със Съединени американски щати, Япония и страните-съмишленици, с цел да отбрани демократичната система и интернационалния ред, както и с цел да подсигурява районния мир, непоклатимост и разцвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР