Говорителят на легалната и парламентарно представена кюрдска Демократическа партия на

...
Говорителят на легалната и парламентарно представена кюрдска Демократическа партия на
Коментари Харесай

Кюрдите с призив към Ердоган да се извини и да се откаже от настоящата си политика

Говорителят на легалната и парламентарно показана кюрдска Демократическа партия на народите (ДПН) Осман Байдемир (бивш кмет на Диарбекир) насочи апел към президента Реджеп Ердоган да се откаже от досегашната си политика на борба, съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА), представена от „ Фокус ".

Това стана в границите на кюрдското „ Бдение за съвест и правдивост " в Диарбекир, продължаващо към този момент шести ден.

„ Хей ти, Ердоган - излез пред народа и поискай опрощение от Селяхаттин Демирташ (лидерът на ДПН, намиращ се в пандиза, дружно с други нейни 10 депутати). Огледай се деликатно - това извънредно неприятно развиване може да се преобърне в една позитивна тенденция; за добруването на народа. Може да се откри избавителен излаз. Не настоявай и не разчитай повече на неправилни ходове, на ненавист и война. Защото няма да има печеливш от нея... Понеже ти въвеждаш изключително положение; посягаш на хляба на народа с президентски укази; торпилираш лостовете за мир и за преговори; създаваш една нова власт, която ръководи със гибел, сражения и кръв; налагаш изолираност на водача на Кюрдската работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан (излежаващ доживотна присъда в пандиза на остров Имралъ в Мраморно море), който е една от най-големите фигури в мирния процес; правиш опити да прехвърлиш отговорността за това на ДПН. Ние в никакъв случай няма да се съгласим с това и ще продължим да ти се съпротивляваме ", показва още представителят на ДПН, представен от ДХА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР