Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира твърденията, че

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да коментира твърденията, че
Коментари Харесай

Песков без коментар за медийните данни за сумите по държавните договори с “Вагнер”

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява изказванията, че частната военна компания “Вагнер ” и компанията “Конкорд ” са получили от съветската страна общо към 1,9 трилиона рубли по разнообразни контракти, съобщи ТАСС и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Такава информация бе публикувана от телевизионния водещ Дмитрий Кисельов в предаването " Новините на седмицата " по телевизия " Россия 1 ".

“Оставям това без коментар. Този въпрос евентуално би трябвало да бъде насочен към Кисельов, към създателите на предаването ", сподели Песков в отговор на молба за коментар на информацията.

Песков се въздържа от коментар по въпроса с финансирането на " Вагнер ". " Оставям го без коментар ", съобщи представителят.

ТАСС напомня, че по-рано съветският президент Владимир Путин засегна тематиката за финансирането на " Вагнер " от страната. По думите на съветския водач единствено в интервала от май 2022 година до май 2023 година за заплати и стимулиращи заплащания за наемниците на Евгений Пригожин са отделени над 86 милиарда рубли.

Песков разяснява известията за подготвяно нападение против поставения от Русия началник на Крим Сергей Аксьонов. " Аксьонов е същински войник и това, несъмнено, не може да го уплаши. Пожелаваме му мощ на духа и неотстъпчивост ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР