Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира потенциалните санкции на САЩ

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира потенциалните санкции на САЩ
Коментари Харесай

Русия нахока рекетьорския подход на САЩ към Северен поток-2

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява евентуалните наказания на Съединени американски щати против плана за газопровод " Северен поток-2 ", като назова дейностите на Вашингтон по въпроса " рекетиране на интернационалната сцена ", оповестяват съветските медии.

" Враждебното и неконкурентно отношение на Съединени американски щати към този извънредно стопански план е добре известно, това не е вест. Ние сме наясно, че си имаме работа с опити за безпринципна конкуренция, а от време на време и с дейности, които съставляват рекетиране или присвояване на активи на интернационалната сцена ", акцентира представителят на съветския президент Владимир Путин.

Това идва откакто топ управител на немската енергийна компания Uniper съобщи, че евентуалните американски наказания против " Северен поток-2 " могат да спрат финансовата поддръжка на сътрудниците за плана, само че казвайки, че няма да могат да спрат газопровода.

" Понастоящем работим под характерното управление на OFAC (Службата на Съединени американски щати за надзор на задграничните активи)... Финансирането на плана (се извършва въз основа на) контракти, подписани преди влизането в действие в Съединени американски щати на каквото и да е законодателство за налагане на наказания ", уточни изпълнителният шеф на Uniper по време на конферентен диалог с вложителите.

Изявлението следва известието, направено от ръководителя на Комисията по енергетика и естествени запаси към Сената на Съединени американски щати Лиза Мурковски, която съобщи, че американският сенат не обмисля никакво законодателство, което постанова наказания за " Северен поток-2 ". Сенаторът обаче добави, че има терзания по отношение на това, че Русия " употребява ресурсните си благосъстояния като политически лост ".

Коментарът последва информация във в. " Уолстрийт джърнъл ", в която се акцентира, че Вашингтон е решил да премине към налагане на наказания върху плана за газопровод, които ще бъдат въведени посредством промени в Закона за противопоставяне на съперниците на Съединени американски щати посредством наказания (CAATSA), механизъм, който се употребява за налагане на наказания против Москва.

Според американското издание глобите на Съединени американски щати ще обиден вложителите и компаниите, които работят по плана " Северен поток-2 ".

Съединени американски щати неведнъж показваха опълчването си на плана, потвърждавайки, че той е средство за политически надзор, употребявано от Русия за практикуване на напън върху Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР