Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обявената от САЩ нова

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира обявената от САЩ нова
Коментари Харесай

Песков за новата военна помощ към Киев: Русия ще задейства пълния си потенциал, за да отговори

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разяснява оповестената от Съединени американски щати нова военна помощ за Украйна, съобщи " Ройтерс ".

" Важно е да не забравяме какво сподели Владимир Путин във Волгоградов ", сподели многозначително Песков пред РИА Новости.

" Имаме средствата да отговорим и това няма да завърши с потреблението на бронирани транспортни средства, всички би трябвало да схванат това ", предизвести съветският президент в тирада по случай 80-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия в борбата при Сталинград (тогавашното име на Волгоград).

Малко по-късно през вчерашния ден Песков разясни какво е имал поради съветският президент.

" Това значи, че Русия има огромен капацитет и с появяването на нови оръжия, доставяни от груповия Запад, Русия ще задейства цялостния капацитет, с който разполага, с цел да може да отговори в хода на специфичната военна интервенция ", сподели представителят на Кремъл.

Вчера Съединените щати оповестиха, че дават на Украйна нов пакет военна помощ. Той възлиза на общо над 2 милиарда $ и включва по-далекобойни ракети, които съвсем ще удвоят обсега, в който украинските въоръжени сили могат да нанасят удари по съветски позиции, съобщи " Франс прес ", като се базира на Пентагона.

От началото на спора в Украйна на 24 февруари предходната година Съединените щати са дали на страната военна помощ в размер на общо над 29,3 милиарда $, сочат данни на Пентагона.

Той даде обещание Вашингтон да продължи да работи със своите съдружници и сътрудници, с цел да обезпечава на Киев помощта, от която се нуждае на бойното поле както в непосреден проект, по този начин и по-дългосрочно.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР