Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично отрече обвиненията, че руски

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков категорично отрече обвиненията, че руски
Коментари Харесай

Кремъл отрича руска намеса в убийства на цивилни в Източна Гута

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрично отхвърли обвиняванията, че съветски сили имат нещо общо с убийството на цивилни в бунтовническия анклав Източна Гута край Дамаск, където починалите от началото на седмицата през днешния ден станаха над 250, съобщи организация Франс прес.

„ Това са безпочвени обвинявания. Неразбираемо на какво се основават. Никакви съответни данни не се представят… Не сме съгласни с тях “, съобщи прессекретарят на съветския президент Владимир Путин. Песков реагира на обвинявания от Съединени американски щати, че Русия е виновна за тези офанзиви.

Базираният във Англия сирийски Център за наблюдаване на човешките права съобщи, че болница в Арбин била изумена във вторник от два съветски въздушни удара. Това била първата съветска бомбардировка в Източна Гута от три месеца, споделя организацията, която твърди, че разполага с източници на терен.

Фоторепортер на Агенция Франс Прес в Арбин видял във вторник съветски Су-34 във въздуха.

Болницата в града е една от шестте, които са били бомбардирани при последните офанзиви, като три от тях са отвън строя, а две действат отчасти, заяви Организация на обединените нации.

Ударите започнаха в неделя, когато били убити 67 цивилни съгласно сирийския център. Жертвите в понеделник били 127 цивилни, а във вторник още 106. Бомбардировките на режима в Дамаск траяли и в сряда, като организацията твърди, че при тях са убити още минимум 24-има души.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш съобщи, че „ надълбоко смутен “ от ескалацията на насилието в Източна Гута, която е била оповестена за зона за деескалация от Русия, Иран и Турция.

Съединени американски щати също показаха „ надълбоко безпокойствие “, като показаха, че ескалацията на насилието в допълнение изостря страданията на съвсем 400-те хиляди поданици на анклава.

Източна Гута е последният бастион на бунтовниците край Дамаск. Режимът наподобява се пробва да превземе региона, откъдето бунтовниците обстрелват столицата със снаряди. Според близкия до режима в. „ Уатан “ въздушните удари са подготовка за  огромна сухопътна интервенция, която може да стартира всеки миг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР