Говорителят на израелскитесили за отбрана заяви, че те са атакували

...
Говорителят на израелскитесили за отбрана заяви, че те са атакували
Коментари Харесай

Израелските сили са атакували централата на „Хамас“ в Хан Юнис

Говорителят на израелските сили за защита съобщи, че те са атакували централата на " Хамас " в град Хан Юнис в южната част на линията Газа , съобщи ДПА.

" По време на сухопътна интервенция в Хан Юнис израелските сили за отбрана нападнаха централата  на " Хамас " в центъра на града, включително и командния център на разузнаването на палестинското придвижване ", сподели Даниел Хагари.

Информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Израел подозира, че водачът на " Хамас " в линията Газа -  Яхия Синуар, се укрива в тунели под Хан Юнис.

Израелските сили също по този начин оповестиха, че са в развой по вдишване на контрола  върху северната част на Газа, откъдето стартира израелската атака. Там армията е фокусирала напъните си върху региона на Дардж Туфах, където е последният забележителен бастион на " Хамас " в северната част на Газа.

Вчера израелските сили също по този начин завършиха широкомащабна офанзива по цели на " Хизула " в Ливан, покрай границата с Израел, съобщи военният представител. Там са били отстранени три терористични кафези, разясни той и добави, че армията ще продължи да нападна позиции на " Хизбула " в Южен Ливан.

" Южните региони на Ливан няма да се върнат към това, което те всекидневно бяха ", съобщи Хагари. Той добави, че 80 % от изстреляните от " Хизбула " ракети в петък са паднали на ливанска територия.

Тази информация също не може да бъде тествана от самостоятелен източник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР