Говорителят на израелските сили за отбрана обяви, че е атакувана

...
Говорителят на израелските сили за отбрана обяви, че е атакувана
Коментари Харесай

Израел атакува централата на Хамас в Хан Юнис

Говорителят на израелските сили за защита разгласи, че е атакувана централата на " Хамас " в град Хан Юнис в южната част на линията Газа. Израел счита, че водачът на " Хамас " в линията Газа - Яхия Синуар, се укрива в тунели под Хан Юнис.
" По време на сухопътна интервенция в Хан Юнис израелските сили за отбрана нападнаха централата  на " Хамас " в центъра на града, включително и командния център на разузнаването на палестинското придвижване ", сподели Даниел Хагари.
Израелските сили също по този начин оповестиха, че са в развой по вдишване на контрола върху северната част на Газа, откъдето стартира израелската атака. Там армията е фокусирала напъните си върху региона на Дардж Туфах, където е последният забележителен бастион на " Хамас " в северната част на линията.
Също през вчерашния ден израелските сили са завършили широкомащабна офанзива по цели на " Хизбула " в Ливан, покрай границата с Израел, съобщи военният представител. Там са били отстранени три терористични кафези, разясни Хагари и добави, че армията ще продължи да нападна позиции на " Хизбула " в Южен Ливан.
" Южните региони на Ливан няма да се върнат към това, което те всекидневно бяха ", съобщи Хагари. Той добави, че 80% от изстреляните от " Хизбула " ракети в петък са паднали на ливанска територия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР