Говорителят на Израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари заяви тази

...
Говорителят на Израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари заяви тази
Коментари Харесай

Израел: Взривът в болницата в Газа е бил причинен от ракета на Ислямски джихад

Говорителят на Израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари съобщи тази заран на брифинг, че прихванатите връзки сред терористичните групировки в Газа потвърждават, че опустошителната детонация в болница в Газа във през вчерашния ден вечерта е породена от неправилно изстреляна ракета на палестинската органиция " Ислямски джихад ", съобщи израелската новинарска организация ТПС, представена от Българска телеграфна агенция.

Взривът унищожи баптистката болница " Алхи " в северната част на Газа, до момента в който палестинските терористи са изстрелвали ракети към южната и централната част на Израел, предизвиквайки паника в Ришон Лецион, Петах Тиква, Бней Брак, Рамат Ган и Бат Ям и други обитаеми места.

" Според нашето разузнаване " Хамас " е ревизирал известията, схванал е, че става дума за ракета на " Ислямски джихад ", която е била изстреляна неправилно, и е решил да стартира световна медийна акция, с цел да скрие какво се е случило в реалност ", сподели Хагари.

" Те стигнаха до такава степен да завишат броя на жертвите ", добави той.

Хагари добави, че израелските муниции биха оставили кратер на паркинга, където е паднала ракетата. Кадри от дронове демонстрират, че гърмежът е провокирал пожар и е оставил следи от шрапнели по околните здания.

Ако това беше израелски удар, сподели Хагари " щяхме да забележим кратери и вреди по структурата на постройката, като и двете не бяха открити при този случай. "

ЦАХАЛ (израелската армия) разгласява прихванатия запис. Мъж, разпознат като действен чиновник на " Хамас ", споделя на арабски: " Казвам ви, че за първи път виждаме да пада сходна ракета и по тази причина считаме, че тя принадлежи на палестинския " Ислямски джихад. "  

В отговор на недоверието на втория действен служащ, първият повтаря: " Те споделят, че тя принадлежи на палестински " Ислямски джихад ".

По-нататък той прибавя, че шрапнелът " е локален шрапнел, а не като израелските ", а по-късно означи, че " те са го изстреляли от гробището зад болничното заведение " Ал-Ма`амадани ", като е бил изстрелян неправилно и е паднал върху тях ".

По време на сраженията през месец май несполучливи изстрелвания на ракети от страна на палестинския " Ислямски джихад " убиха четирима цивилни в Газа.

Свързаното с " Хамас " Министерство на здравеопазването на Газа съобщи, че са убити " стотици хора " - число, което не е доказано от самостоятелни източници.

Непроверени новинарски известия, които упрекват Израел, провокираха протести в Рамала, Хеброн, Витлеем, Шехем (Наблус) и Дженин. Президентът на Палестинската автономност Махмуд Абас разгласи тридневен печал и анулира срещата с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, която беше планувана за през днешния ден. 

Вчера вечерта израелският президент Ицхак Херцог написа в " Екс ": " Ракета на " Ислямски джихад " умъртви доста палестинци в болница в Газа - място, където би трябвало да се избавят човешки животи. Срам за медиите, които гълтам лъжите на " Хамас " и " Ислямски джихад ". Те предават по света кървава клюка. Срам за подлите терористи в Газа, които умишлено проливат кръвта на почтените. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР