Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза още, че въоръжените

...
Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза още, че въоръжените
Коментари Харесай

Израел започна ограничени набези в Ивицата Газа, 222 заложници държи Хамас


Говорителят на израелската войска Даниел Хагари сподели още, че въоръжените сили са удостоверили, че 222 души са били взети за заложници по време на офанзивата на " Хамас " на 7 октомври .

Въоръженото крило на " Хамас " Бригади " Изедин Ал Касам " съобщи, че негови бойци влезнали в конфликт с израелски сили в линията Газа и са се върнали в базата си, откакто унищожили израелско военно съоръжение.

В изказване на палестинската формация се споделя, че израелски бронирани сили проникнали в южната част на Газа източно от град Хан Юнис.

" Бойци влязоха в пердах с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се отдръпват, след което се завърнаха сполучливо в базата си ", се споделя още в изказването.

Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е получила отговор от страна на Израел на питане за коментар на информацията за унищожено израелско военно съоръжение

Израелската войска заяви по-рано през днешния ден, че е атакувала над 320 цели в Ивицата Газа през последното денонощие. Според информацията военните са блъснали инфраструктура на " Хамас ", в това число тунели и действен щаб .

" През миналия ден израелската отбранителна войска нападна повече от 320 обекта в бранша на Газа, в това число тунели, в които бяха открити бойците на терористичната организация ХАМАС, както и десетки оперативни щабове, където терористите от ХАМАС и " Ислямска пустиня " бяха локализирани, военна техника и наблюдателни постове ", оповестява израелската войска.

Съобщава се още, че през последното денонощие израелската войска е унищожир обекти, представляващи опасност за израелските елементи, подготвящи се за сухопътни интервенции в Газа.

" Унищожени бяха десетки пускови установки и минохвъргачки, а нощес танк, принадлежащ на израелската отбранителна войска, унищожи редица бойни позиции на терористите, в това число противотанковата апаратура в Газа ".

Според радикалното палестинско придвижване жертвите на среднощните удари са най-малко 60.

Двама палестинци са убити в бежанския лагер " Джалазон ", намиращ се наоколо до град Рамала, на окупирания Западен бряг, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, представено от Ройтерс.

Местни поданици споделиха пред Ройтерс, че израелските сили са нахлули в лагера и са арестували доста хора, при което се е стигнало до конфликти с въоръжени лица и младежи, които хвърляли камъни. Понастоящем израелските сили са се отдръпнали в покрайнините на лагера, разясниха локалните поданици.

Засега израелските въоръжени сили не са коментирали този случай, отбелязва Ройтерс.

Израелските въоръжени сили заяви по-рано през днешния ден, че са осуетили нощес планувана ракетна офанзива на ливанската шиитска военна формация " Хизбула ", съобщи ДПА.

В известие на израелските сили за самозащита, оповестено в " Екс " (доскоро " Туитър " ), се споделя, че те са поразили " инфраструктура на терористите от " Хизбула в Ливан, в това число боен обект и бдителен пункт. В известието се прибавя, че са били изумени " четири терористични кафези на " Хизбула ", настоящи по границата с Ливан ". Според израелските сили за самозащита клетките са възнамерявали да изстрелят противотанкова ракета по израелския град Шломи.

Откакто Израел стартира масирана акция с въздушни удари в линията Газа в отговор на кланетата, осъществени на 7 октомври от " Хамас ", зачестиха случаите на принуждение по границата сред Израел и Южен Ливан, който се намира под контрола на " Хизбула ", показва ДПА. Имаше жертви и от двете страни на границата.

Външните министри от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден в Люксембург апела на Организация на обединените нации за филантропично прекъсване на огъня сред Израел и " Хамас " , заяви европейският висш представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Ракетните набези от Газа би трябвало да престанат, заложниците би трябвало да бъдат освободени, това е стъпка към усмиряване, би трябвало да стартираме да мислим по какъв начин да възстановим политическия развой, настоя той.

Най-важното е да призовем филантропичната помощ да доближи Газа, съобщи Борел. Той означи, че към този момент са били пропуснати няколко десетки камиона, само че посочи, че когато няма война, дневно там идват стотина товара. Египет е подготвен да пропусне всички камиони, разясни висшият представител.

Важно е да се обезпечи гориво, с цел да се създава сила, другояче няма вода и ток , по този начин лечебните заведения съвсем не могат да работят . Трябва да се направи нужното за възобновяване на снабдяването с ток и вода, прикани Борел.

Великите сили не помниха палестинския въпрос. Изразяваме мощна поддръжка за Израел, само че следва да отчитаме убийството на почтени палестинци. Трябва да показваме идентична угриженост за всеки погубен граждански, заключи той.

Борел посочи, че през днешния ден външните министри от Европейски Съюз ще обсъдят също войната в Украйна и събитията в Нагорни Карабах.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР