Говорителят на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Марко Кавалери заяви,

...
Говорителят на Европейската агенция по лекарствата (EMA) Марко Кавалери заяви,
Коментари Харесай

EMA: Има риск за имунитета поради честа реваксинация срещу коронавирус

Говорителят на Европейската организация по медикаментите (EMA) Марко Кавалери съобщи, че честите бустерни имунизации против новата коронавирусна зараза могат да претоварят човешката имунна система. „ Трябва да бъдем доста деликатни, с цел да не претоварим имунната система ” - разясни той.
„ Въвеждането на бустер дози на къси шпации в границите на всеки четири месеца може да докара до проблеми с имунния отговор “, сподели той на конференция в Амстердам. Кавалери изясни, че при положение на чести бустерни имунизации отговорът „ може да не е толкоз добър “, колкото се чака.
„ Трябва да бъдем доста деликатни, с цел да не претоварим имунната система посредством повтарящи се ваксини “, акцентира той.
По-рано чилийските управляващи взеха решение да стартират да слагат четвърта доза имунизация против ковид за имунокомпрометирани хора над 12 години от 10 януари.Невъзможно е да се спре разновидността Омикрон, без значение от данните, че инфекцията от него е по-лека спрямо разновидността Делта, съобщи индийският епидемиолог Джаяпракаш Мулиил, ръководител на Научно-консултативния комитет на Националния институт по епидемиология в Индия, представен от Дарик.
„ Изправени сме пред напълно друг вирус. Той е по-мек от разновидността Делта, само че както всички знаят, не всичко се изчерпва с това - разновидността на процедура не може да бъде спрян ", сподели експертът в ефира на телевизионния канал Ен Ди Ти Ви.
Според него инфекцията от Омикрон към този момент не провокира боязън, тъй като протича по-леко и по-рядко води до хоспитализация. Д-р Мулиил счита, че към 80 на 100 от хората може и да не схванат, че носят и предават вируса.
През последните дни в Индия се следи внезапен растеж на заболелите от COVID-19. По данни на здравното министерство за последното денонощие са регистрирани 194 720 новозаразени.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР