Говорителят на армията заяви, че е постигнат пълен оперативен контрол

...
Говорителят на армията заяви, че е постигнат пълен оперативен контрол
Коментари Харесай

Сраженията в Газа продължават. Израел държи стотици бойци на Хама...

Говорителят на армията съобщи, че е реализиран цялостен действен надзор и военните се готвят за разширение на наземната атака към други региони на анклава. Акцентът е върху юга.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е разискал в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняхуситуацията. Вашингтон продължава поддръжката си по отношение на Тел Авив, само че показва и угриженост поради назряващата филантропична рецесия и огромния брой жертви. Съединени американски щати не са поискали преустановяване на огъня. Такива апели не се чуха и от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през последните дни. Новата резолюция е с по-смекчен звук и приканва за " безвреден, безконтролен и уголемен филантропичен достъп “ до Газа и " условия за стабилно преустановяване “ на боевете. Няма обаче апели за неотложно преустановяване на продължаващата към този момент 11 седмици война в анклава. 

Официални лица на Съединени американски щати обявиха, че желаят и чакат Израел скоро да трансферира военните си интервенции в Газа към фаза с по-нисък интензитет, по време на която ще има по-целенасочени интервенции, фокусирани върху управлението на Хамас и неговата инфраструктура.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР