Говорителката на руската дипломация Мария Захарова поиска от Великобритания да

...
Говорителката на руската дипломация Мария Захарова поиска от Великобритания да
Коментари Харесай

Русия иска от Великобритания информация за домашните животни на семейство Скрипал

Говорителката на съветската дипломация Мария Захарова изиска от Англия да разкрие здравословното положение на домашните животни на семейство Скрипал, съобщи Франс прес.

Бившият двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени на 4 март в британския град Солсбъри. Англия упреква Русия за това нахлуване, а Кремъл отхвърля да е забъркан.

Лондон експулсира съветски дипломати и разгласи заледяване на двустранните връзки. Двадесетина страни поддържаха Англия и на собствен ред експулсираха съветски дипломати. Русия направи същото като ответна мярка и това докара до най-голямата вълна от взаимни експулсирания на дипломати - общо към 300 - в историята на връзките на Русия и западните страни, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Разполагаме с надеждни сведения, че семейство Скрипал са имали домашни животни. Къде са тези животни в този момент? Какво е положението им? Защо английската страна е премълчала този факт? Става дума за живи организми и в случай че в къщата е имало токсични субстанции, тези живи организми би трябвало да са потърпевши ", съобщи Захарова на седмичната си конференция.

" Това е в директна връзка със случая, в случай че в действителност става дума за химически отровни субстанции и като се има поради, че няколко версии за отравянето го свързват с къщата, където е живеело семейство Скрипал ", добави тя.

Племенницата на Сергей Скрипал, представена от съветската преса, съобщи, че фамилията е имало морски свинчета и котки.

Полицията откри, че Сергей Скрипал и щерка му Юлия са били в първичен контакт с отровното вещество в дома на някогашния разузнавач, откакто откри най-висока централизация от веществото на входната врата на къщата.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР