Говорим за една процедура, за един номиниран заместник-министър. Когато стане

...
Говорим за една процедура, за един номиниран заместник-министър. Когато стане
Коментари Харесай

Запрянов: Когато правителството стане факт, ще говорим за приоритетите на МО

Говорим за една процедура, за един номиниран заместник-министър. Когато стане факт държавното управление ще приказваме за цели и на държавното управление, и на Министерството на защитата. Нека да изчакаме процедурата, да бъдем правилни според Конституцията и законодателството.


Това съобщи Атанас Запрянов, заместник-министър на защитата в оставка, в отговор на въпроса на БГНЕС какви ще бъдат главните му цели като длъжностен министър на защитата в кабинета на Димитър Главчев.

" Когато господин президентът издаде съответния акт и той влезе в действие, ще приказвам. Сега съм заместник-министър на защитата ", сподели Запрянов.

Той разяснява пред медиите, че е във вътрешността в системата, взел участие е в цялостното отбранително обмисляне, което върви до момента.

" Единственият бранш, който не е бил на моето внимание чрез надзор е секторът на инфраструктурата и договорите за доставки, които бяха на другия сътрудник, тъй че това е едно направление, с което ще би трябвало да се срещна, с цел да имам цялостната картина ", означи Запрянов и благодари на номинирания за длъжностен министър председател Димитър Главчев, като акцентира, че това е голяма отговорност.

Докладът за положението на защитата напълно е приключен, посочи той. " Аз поемам щафетата, в случай че номинацията мине и съответното законодателно решение, актове на държавното управление и аз съм към този момент титуляр министър, ще би трябвало да пазя пред Комисията по защита и в зала, защото и двата документа, които през вчерашния ден приехме – става въпрос за Програмата за вложения и за Доклада за положението на защитата, ще бъдат обсъждани в зала от Народното събрание и там – това е обвързване на министъра на защитата да дава отговор и да ги показа на народните представители ", изясни той.

Запрянов добави, че в този смисъл Тодор Тагарев е споделил, че предава щафетата на идващия министър да ги пази.

" Ще отговоря на вашия интерес, когато съм в служба ", обърна се той към медиите и уточни, че министърът сега се споделя Тодор Тагарев.

Запрянов честити и деветата годишнина от акредитацията на Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране на бедствия (CMDR COE), която беше маркирана тържествено. Той разяснява, че Центърът е учреден с доста старания в постройката, намираща се на столичния бул. " Тотлебен " 34А. " Един от водещите центрове по битка с естествени бедствия. Експертизата, която те дават освен за България, а за целия Алианс. Гледаме в вероятност, че има място този Център да се развива. Благодарим на страните, които ни спонсорират и имат изпратени офицери тук. Да са живи и здрави сътрудниците, ще ги попълняме с персонален състав. Тук няма толкоз недостиг, както на други места ", сподели още той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР