Говорихме за увеличение на търговския обмен между двете държави, който

...
Говорихме за увеличение на търговския обмен между двете държави, който
Коментари Харесай

Захариева: Иска ми се да имаме по-близко сътрудничество с ОАЕ

Говорихме за нарастване на комерсиалния продан сред двете страни, който напряко е незабележим спрямо опциите, които имат и България, и ОАЕ като пазар. Това съобщи пред публицисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след среща с министъра на външните работи и интернационалното съдействие на Обединените арабски емирства шейх Абдула бин Зайед бин Султан ал-Нахаян, който е на публично посещаване в България.

,,За мен е наслада да посрещна шейх Абдула като продължение от няколкото срещи, които имахме - визитата ми предходната година и това на министър-председателя през ноември предходната години. Вярвам, че 10 години след визитата му в България, през днешния ден договорихме всичко, за което се схванаха престолонаследникът на ОАЕ и премиера Бойко Борисов в Абу Даби - да издигнем връзките ни на по-практично равнище и да установим директни канали за връзка за бързо осъществяване на договореното'' добави Захариева.

,,Само в границите на последните няколко месеца има над 12 визити на министри от двете страни. На нас доста ни се желае да забележим и по-бързи резултати от тези посещения'', сподели още външният министър.

,,Считам, че 3 хиляди българи, които живеят в ОАЕ, които са най-голямата българска общественост в арабска страна, също дават една добра основа на топлите връзки, които има сред двете държави'', разяснява Екатерина Захариева.

,,С страната, която направи от пустинята градина и от морето земя, и развива най-вече високи технологии, доста ми се желае България да реализира близко съдействие в областта на високите технологии и изкуствения интелект'', сподели още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР