Говорих вчера със Светия синод, Негово Светейшество българският патриарх и

...
Говорих вчера със Светия синод, Негово Светейшество българският патриарх и
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се чувства добре след операцията

Говорих през вчерашния ден със Светия синод, Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е минал сполучливо през интервенцията след строшаване на горната част на лявата бедрена кост. Патриархът се възвръща и се надяваме, че през идната седмица ще бъде изписан от болничното заведение, сподели за Българска телеграфна агенция през днешния ден Ловчанският митрополит Гавриил.

Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит беше опериран сполучливо на 11 май в УМБАЛ " Софиямед " след строшаване на горната част на лявата бедрена кост. Това оповестиха тогава от лечебното заведение.

Канцеларията на Светия синод заяви, че на 10 май Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит е претърпял случай в патриаршеския дом в Софийската митрополия, вследствие на което е приет в болница в УМБАЛ " Софиямед ".

" При направените проучвания е открито строшаване на горната част на лявата бедрена кост. След нужна подготовка ще последва здравна намеса. Светейшият патриарх е в устойчиво положение и се моли за чедата на Родната ни Православна черква. Призоваваме клира и правилния боголюбив народ да се молят за бързото възобновяване на Негово Светейшество, както и да одобряват за достоверна информацията, оповестена само от Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия ", се споделя в известието на Българската патриаршия от 10 май.

" Негово Светейшество патриарх Неофит стартира да прави и извършения за оживление, ще има възстановителни и рехабилитационни процедури за неговото възобновяване ", изясни Ловчанският митрополит Гавриил. Той акцентира, че " след интервенцията, новините за здравословното положение на патриарх Неофит са положителни ".

Българският патриарх Неофит е роден в София на 15 октомври 1945 година със светското име Симеон Николов Димитров.

На 24 февруари 2013 година на Патриаршеския изборен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше определен за български патриарх и Софийски митрополит. Преди това той беше Доростоло-червенски и Русенски митрополит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР