Говори спецът. Оптимизмът трябва да е умерен и да не

...
Говори спецът. Оптимизмът трябва да е умерен и да не
Коментари Харесай

Проф. Христова: Не подценявайте омикрон, застрашава децата

Говори спецът. " Оптимизмът би трябвало да е сдържан и да не подценяваме Омикрон, да не разчитаме, че ще мине леко. Винаги има рискови групи.

Децата станаха уязвима категория. Скоро се стартира с имунизацията им, те бяха пощадени от предходните талази, само че в този момент са съществено застрашени ". Това съобщи проф. Ива Христова, шеф на НЦЗПБ, в студиото на " Офанзива ".

Наследникът на проф. Кантарджиев разкри, че няма още потвърдени случаи на Омикрон. " Очаквам много повече позитивни проби. Ще набъбнат значително. Ако имаме хиляди болни, само че едвам няколко с затруднения, това ще даде предстоящото разтоварване на лечебните заведения ", показа медикът.

По нейните думи Омикрон е доста изменен. " Има огромна група разновидности, които му разрешават бързо да се популяризира и мултиплицира. Той заема лична ниша, не е вследствие на смяна на другите разновидности. Наблюдаваме от 30 до 50 пъти повишаване на антителата след слагане на бустер. В рамките на 3 месеца е безусловно ефикасен ", изясни тя.

Инфекционистът изясни, че в случай че човек желае да си сложи имунизацията на " Янсен ", след 2 месеца е добре да направи бустерна доза. " Първите признаци на Омикрон се появяват на третия ден, това се дължи на по-бързо мултиплициране на вируса ", акцентира проф. Христова.
Свързани вести В България вилнеят в комбина Омикрон и Делта! Говори топ вирусолог ВИДЕО Нови признаци на Омикрон: Ако кожата, устните и ноктите посинеят, тичайте при лекаря СЗО: Омикрон няма да е последният вид на коронавируса
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР