Говори се от много време, че нашата стратегия на национална

...
Говори се от много време, че нашата стратегия на национална
Коментари Харесай

Политическият терен е изключително изкалян, който излезе на него, ще бъде омазан отгоре до долу

" Говори се от доста време, че нашата тактика на национална сигурност е остаряла. Средата за сигурност е доста остаряла. Нямаме отбранителна теория. Не действа системата като система за ръководството.Органът, който е свикан да реализира координацията и ръководството на цялата система и това е Съветът за сигурност към Министерски съвет, който не действа. Службите изостават по отношение на организацията на работните процеси вътре, тъй като те би трябвало да бъдат изменени по отношение на новите условия. Ние срещаме нови закани, които не намират решение в метода, по който ние сме организирали активността на системата. Всички системи в страната са в тежка рецесия ". Това сподели в " Тази неделя " Цветлин Йовчев, който е някогашен началник на ДАНС и някогашен вътрешен министър.

" В България имаме политици, които са в Народното събрание и са в управленията на политически партии, които излъгаха пред обществото. Политиците за лична полза лъжат и мамят обществото ", съобщи Йовчев.Той акцентира, че ние сме незряла народна власт.
" Защо Бойко Борисов е най-влиятелният политик през последните 12 години - тъй като съумя в най-голяма степен да приспособява дейностите си по отношение на българския нрав. И той води политиката си и дейностите си по отношение на това ", сподели още Йовчев. Според него, в случай че това се беше случило в друга страна, нямаше да има такива триумфи.
По думите му " политическият терен е извънредно окалян. Който се появи и излезе на него ще бъде омазан от горе до долу ".

Той разяснява и отстраняването на Иван Гешев и краткотрайно поставения на негово място Борислав Сарафов. " Това са процесите, които са разказани в Закона за правосъдната власт. Аз съм с това чувство, че дейностите в органа, предназначен да ръководи правосъдната система, не са предизвикани от вътрешно разбиране и от следването на закона, а има и някакви външни обвързаности ", сподели Йовчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР