Говорейки пред репортери във Вашингтон, където присъства на срещите на

...
Говорейки пред репортери във Вашингтон, където присъства на срещите на
Коментари Харесай

Британският финансов министър: Обсъждането на втори референдум е много вероятно

Говорейки пред кореспонденти във Вашингтон, където участва на срещите на Международния валутен фонд, Филип Хамънд - английският финансов министър, сподели в мненията си, че е доста евентуално концепцията за втори референдум за Брекзит да бъде импортирана в Народното събрание в някакъв миг, само че времето за него ще бъде лимитирано преди октомври, когато Англия би трябвало да напусне Европейския съюз.


" Това е предложение, което може и е евентуално да бъде сложено в Народното събрание на избран стадий ", сподели Хамънд.

Идеята за нов референдум бе измежду няколкото Брекзит други възможности към договорката на премиера Тереза Мей, която беше сложена за гласоподаване от депутатите през последния месец, само че която не получи болшинство в Народното събрание.

Хамънд сподели, че държавното управление на Мей се придържа към опълчването си на всеки нов референдум.

" Позицията на държавното управление не се е трансформирала. Правителството се опълчва на потвърждаващ референдум и по тази причина няма да го подкрепим ", сподели той.

Много депутати от опозиционната Лейбъристка партия оказват напън върху своя водач Джереми Корбин да включи нов референдум в настояванията си в договарянията с държавното управление за намиране на излаз от безизходната обстановка в Народното събрание.

Хамънд сподели, че чака държавното управление и лейбъристите да реализират съглашение през идващите няколко месеца.

Той сподели, че всеки нов референдум евентуално ще отнеме шест месеца за образуване, което значи, че времето ще бъде понижено преди новата дата за отсрочване на Брекзит на 31 октомври, която беше контрактувана от водачите на Европейски Съюз тази седмица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР