Говорещите папагали са особена атракция не само за любители на

...
Говорещите папагали са особена атракция не само за любители на
Коментари Харесай

Важни грижи при отглеждане на папагал Ара

Говорещите папагали са особена атракция освен за фенове на птици, само че и за инцидентни наблюдаващи. Към тази група принадлежат и папагалите от типа Ара.

Арите са едри папагалови птици, които се радват на забележително дългоденствие. Средно живеят по 50-80 години, по тази причина първата грижа на всеки предстоящ собственик е да има визия кой ще поеме грижите за арата, защото нормално птицата надживява първия си собственик.

Подготовката за идването на новия цветен домакински питомец е много взискателна и е нужна, тъй като тези пернати се нуждаят от комфорт, с цел да се усещат добре и да радват фамилията или индивида, който ги отглежда. Клетка или волиера е избор на стопанина за развъждане на Ара.

Клетката е належащо да бъде железна, а пръчките да са на разстояние една от друга не повече от 2, 5 сантиметра. Дъното е належащо да бъде посипано с някакъв абсорбиращ материал поради влагата.

Ара са едри птици и се нуждаят от дом с височина най-малко 170 сантиметра или волиера към 2 метра. Нужно е да се планува и къщурка за сън и за мътене, в случай че ще се развъжда птицата.

Купичките за храна на арата и вода се подразбират като нужда, а също и основаване на интериор, оптимално непосредствен до естествената среда на папагала. Той включва клонки за кацане(кацалки) на друга височина, дебели клончета от плодно дръвче, стълбичка, халки и въжета за катерене и люшкане.

Папагалите обичат да кълват, както и да се забавляват непрестанно, когато не са заети с действия като хранене и грижа за перата, по тази причина би трябвало да имат задоволително играчки за задачата, които обаче е нужно да се сменят всяка седмица. Нужен им е и съд за къпане, тъй като обичат да се къпят.

Съществена част от грижите за папагалите ара се състоят в поддържане на хигиената на клетката. Почистването на съдовете и подмяната на храната и водата с прясна са ежедневна грижа, а почистването и дезинфекцията на клетката и нейното съоръжение се прави всяка седмица.

 Папагал Ара Снимка: rutpratheep0/pixabay.com

Освен за физическото здраве и благоденствие на домашния питомец, стопанинът би трябвало да постави грижи и за психическото му здраве. Папагалите са доста обществени животни имат потребност от внимание. Неглижирането на птицата съставлява сериозна заплаха, защото те развиват меланхолия и скубят перата си. Лечението на болния папагал ара нормално е доста мъчно или невероятно.

Затова всекидневното внимание и игри с папагала са безусловно наложителни. Игрите, които тези красиви пернати обичат, се състоят главно в търсене на предмети, скрити в други предмети. Разнообразните играчки за папагал пък им дават опция да си обезпечат сами развлечение при неявяване на индивида от вкъщи.

Всяко живо създание има потребност от придвижване и папагалът Ара не прави изключение. Макар че има опция да се движи в клетката си, папагалът би трябвало да бъде пускан отвън нея, да лети из пространствата у дома, или просто да постои кацнал някъде в стаята, където живее.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР