Готвенето с патешка мазнина е хит в много страни като

...
Готвенето с патешка мазнина е хит в много страни като
Коментари Харесай

За ползите от патешка мазнина

Готвенето с патешка лой е шлагер в доста страни като Съединени американски щати, Англия и Швейцария. Има даже построени вериги заведения за хранене, които оферират много разнообразно меню, включващо ястия, приготвени с нея.

Направена е параленост сред питателните субстанции в патешкото месо и другите типове меса и се оказва, че то е доста по-полезно. В него се съдържа четири пъти повече желязо, в сравнение с в останалите меса и от 3-10 пъти повече витамин А.

Той спомага за запазването на очите, носа и устната празнина и за това хората, които употребяват постоянно компютър или са изложени всекидневно на изгорелите газове от транспортните средства, поемането на витамин А е наложително. В патешкото месо се съдържат и огромни количества витамин В1 и В2.

 Патешка лой или мехлем

Патешката мехлем съдържа по-високи равнища на ненаситени мастни киселини по отношение на останалите типове скотски мазнини. Те работят на организма като натурален антиоксидант и намаляват равнището на холестерола. Недостатъчният банкет на ненаситени мастни киселини може да докара до заболяване на сърцето, мозъка, артериите и кръвоносните съдове, също по този начин до умствена назадничавост при децата и деменция при възрастните.

Освен това има едно огромно преимущество при производството на патешкото месо и ключът е патешката лой. Точката на размразяване на патешката мехлем е единствено 14 градуса по Целзий, доста по-ниска от температурата на човешкото тяло, до момента в който при свинското и пилешкото месо тя е надлежно 45.38 и 37 градуса.

Поради този факт тя доста по-лесно се разгражда от човешкия организъм, преработва се бързо и бързо се отделя, което понижава риска от затлъстяване. Това въздейства и на вкусовите и качества, тъй като по-ниската точка на размразяване прави патешкото месо вкусно даже сервирано студено.

Мнозина не са наясно от изгодите на патешката лой за нашето здраве. Тя съдържа 35.7 % наситени мастни киселини и 50.5 % мононенаситени (с високо наличие на линолова киселина) и 13.7 % полиненаситени мазнини (омега-6 и омега-3 мастни киселини). Този и състав я приближава по-скоро до зехтина, в сравнение с до другите скотски мазнини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР