Готвенето на яйца е едно от най-лесните и популярни ястия

...
Готвенето на яйца е едно от най-лесните и популярни ястия
Коментари Харесай

Как да си направим перфектните бъркани яйца

Готвенето на яйца е едно от най-лесните и известни ястия по света.

Има разнообразни разновидности, по които можем да си ги приготвим - омлет, бъркани яйца, варени яйца, яйца, изпечени във фурната, яйца по панагюрски и доста други. 

Днес ще се спрем на може би най-известният метод за подготвяне на яйца, а точно - бърканите яйца.

Ще ви кажем по какъв начин да извършите съвършените бъркани яйца, които ще се харесат на цялото семейство!
Как да си създадем съвършените бъркани яйца?
Какъв тиган да употребяваме?

Тиганът е от значително значение за приготвянето на съвършените бъркани яйца. Пържените яйца се подготвят най-добре в чугунен тиган с дебели стени и високи страни. Чугунът дава вярната температура, заради което яйцата се пържат много бързо и стават доста вкусни.

Каква лой да употребяваме?

Можете да употребявате най-популярната лой за готвене у нас, а точно слънчогледовото олио. Може да употребявате краво масло, а нашият съвет е да смесите от двете мазнини в тигана.  Загрейте две чаени лъжички олио в тиган, по-късно изсипете яйцата и покрийте.

Как да създадем бърканите яйца с съвършената консистенция?

За да извършите това, налейте малко вода в тигана. Това би трябвало да се направи сега, когато протеинът към този момент е престанал да бъде транспарантен и е почнал да побелява. Благодарение на водата яйцата ще се запарят добре и няма да изгорят. След като налеете вода затворете тигана с похлупак.

Световноизвестният готвач Джейми Оливър предлага да не чакате тигана да загрее, а да разбиете яйцата непосредствено в студения тиган дружно с мазнината. Тогава бърканите яйца ще се окажат ефирни и нежни, само че ще станат по-бавно.

Елтън Брауни поучава първо да разбиете яйцата в купа, да ги разбъркате добре и чак по-късно да ги изсипете в тигана. По този метод няма да повредите жълтъка.

Ето и нашето предложение за съвършените бъркани яйца:
Необходими артикули TikTok полудя по тази рецепта: Перфектното мезе за бира (ВИДЕО)
В супер известната обществена мрежа TikTok открихме неповторима рецепта за вкусни кюфтенца, които стават извънредно бързо и елементарно. Идеят...
Прочети повече
- 5 грама масло

- една суперна лъжица слънчогледово олио

- 2 яйца

- сол
Начин на приготвяне
1. В леко загрят тиган изсипете олиото и сложете парче масло да се разтопи. Разпределете мазнината отмерено по повърхността на тигана. 
Кайма, топено сирене, 2 сварени яйца и вечерята е подготвена
Това ядене с кайма ще зарадва цялото ви семейство – рецептата е простичка и лесна за осъществяване, а резултатът замайващ. ...
Прочети повече
2. Разбийте яйцата деликатно, с цел да не повредите жълтъка. Силата на котлона би трябвало да е минимална. Трябва единствено да посолите белтъците.

3. Яйцата би трябвало да се пържат 4-5 минути. Отначало бърканите яйца ще бъдат транспарантни, по-късно мъгливи и най-после бели. В същото време можете да добавите вода към яйцата и да пандизите капака.

Ако пържите на висока температура, пържените яйца ще бълбукат и загорят. При ниски температури краищата ще останат чисти, а дъното ще остане бяло.

Не забравяйте, че за вкусна закуска можете да добавите бекон, домати, сирене, гъби и всевъзможни други съставки. 

Приятен вкус!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР