Готови сме за зимния сезон. Официалното началото му е 18

...
Готови сме за зимния сезон. Официалното началото му е 18
Коментари Харесай

Стела Балтова: Готови сме за зимния сезон

Готови сме за зимния сезон. Официалното началото му е 18 декември. Най-същественото за всички заинтригувани страни в туризма е да бъде обезпечен спокоен зимен сезон. Това сподели министърът на туризма Стела Балтова в „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Тя изясни, че са създадени инструкции за местата за настаняване и за заведенията, има и създаден протокол особено за зимните курорти по отношение на спазването на противоепидемичните ограничения.

От 1 декември жители на страни от алената зона могат да влизат у нас единствено със зелен документ, няма да се изисква в допълнение PCR тест, съобщи Балтова.

По думите й курортите все още са удовлетворени от поръчките и споделят, че в случай че най-малко 30% от тях се изпълнят, евентуално ще имаме един доста добър сезон. Заявките са функционалност от развиването на епидемиологичната конюнктура, само че все още упованията са за посетители от Чехия, Полша, Англия, от прилежащите страни, само че и от България. „ Надяваме се ситуацията в идващите седмици да се усъвършенства. Ситуацията не е по никакъв начин спокойна ", добави министърът.

Балтова съобщи, че конкуренцията няма да е дребна, защото още от септември огромни дестинации като Италия, Франция и Австрия оповестиха, че ще отворят курортите си.

Балтова сподели, че следи договарянията за сформиране на кабинет в бранш „ Туризъм ". Не единствено концесионирането, има доста стратегически точки, които би трябвало да се решат в туризма. Според Балтова Законът за концесионирането би трябвало да бъде тотално преразгледан. „ Когато приказваме, че отпадат концесиите, би трябвало да кажем и кой ще ги ръководи тези плажове. Не знам тяхната визия каква е, само че могат да се дадат някои плажове на ръководство на общините. Считам, че има отговорност от страна на концесионерите и хотелиерите ", разяснява министърът на туризма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР