Готови сме да работим с Google за създаване на центрове

...
Готови сме да работим с Google за създаване на центрове
Коментари Харесай

Google проявяват интерес към създаването на центрове за данни у нас

Готови сме да работим с Гугъл за основаване на центрове за данни в България. Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев по време на среща с генералния управител за Югоизточна Европа на Гугъл Пеги Антонаку. Разговорите се организираха в границите на Осмото издание на Делфийския стопански конгрес, който се организира в Гърция в интервала от 26 до 29 април 2023 година В срещата взе участие и заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов,съобщиха то Министерството на превоза.

Представителите на Гугъл обявиха, че имат интерес към българския пазар и възнамеряват разгръщане на активността си в района. Пеги Антонаку означи, че следва разкриване център за данни в Гърция. " ИТ секторът в България се развива динамично и предлага доста положителни благоприятни условия. Ние разполагаме с едни от най-хубавите експерти в региона на осведомителните технологии, което е гаранция за триумф на един сходен план “, уточни вицепремиерът Христо Алексиев. Той бе безапелационен, че за реализирането на плануваната цифровизация на стопанската система в България, от основно значение е обезпечаването на благонадежден и сигурен транспорт на данни, както и построяването на съответните центрове. В тази връзка по време на срещата бе разисквана подготовка на идна аудиенция на районния управител на корпорацията в София.

Преди срещата, представителите на Гугъл на форума направиха проява за двамата български вицепремиери на някои от най-новите си приложения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР