Готов след ремонт е нов участък от 6 км. от

...
Готов след ремонт е нов участък от 6 км. от
Коментари Харесай

Пускат движението на нови 6 км. от АМ Тракия

Готов след ремонт е нов сектор от 6 км. от автомагистрала " Тракия " от общо 16,5 км , които се обновяват сега. Строителните работи започнаха при започване на февруари и на следващия ден се възвръща прекосяването в правата сред връзката за Автомагистрала " Марица " и пътен възел " Чирпан ". Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел " Чирпан - изток " продължава.

Със завършването на ремонта в 6 км сектор пътуващите за Бургас ще минават от пътен възел " Чирпан " по третокласния път III-664 през околовръстния път на Чирпан и по път II-66 Чирпан - Стара Загора до пътен възел " Чирпан - изток ", където ще се връща на автомагистралата, и назад.

Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават прецизно поставената пътна сигнализация.

За да се възвърне трафикът и в двете платна, които са в употреба от 2007 година, на обекта се работеше оптимално мобилизирано без почивен ден, съгласно метеорологичните условия, регистрират от АПИ през днешния ден. Отсечката е с възобновена носимоспособност на пътното тяло, усъвършенствано отводняване, нова асфалтова настилка, ограничаващи системи, маркировка и знаци.

Ремонтните действия в 10 км права от пътен възел " Чирпан " до пътен възел " Чирпан - изток " се планува да завършат на 19 април т.г. За осъществяването им секторът остава затворен за придвижване в двете платна. По метода студено преработване е възобновена носимоспособността на пътното тяло в целия сектор. Строителните работи включват машинно подравняване на банкети, надълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено преработване, ремонтно-възстановителни действия на 9 уреди в правата сред пътните възли " Чирпан " и " Чирпан - изток ", бетонови работи, полагане на геомрежа, полагане на неплътен и износващ слой от сплитмастик. С осъществяване на плануваните действия се усъвършенства експлоатационното положение на асфалтовата настилка и отводняването. Отсечката ще бъде с нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи и пътни знаци.

Строителните действия в 16,5 км сектор са част от почналия през октомври м. година поетапен ремонт на общо 52 км от Автомагистрала " Тракия " /от 156-ти до 208-ми км/. В края на декември 2020 година завърши обновяването на 12 км от Автомагистрала " Тракия " в двете платна, сред пътните възли " Белозем " и " Оризово ". Трасето е с нова асфалтова настилка, усъвършенствано отводняване, хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. В платното за Бургас през предходната година беше освежен и 2-километров сектор сред км 198 и км 200. Целта е откакто приключи ремонтът на 16,5-километровия сектор, да продължат дейностите в последните 24 км до п. в. " Стара Загора ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР