Готов съм да разговарям с превозвачите за тол таксите, каза

...
Готов съм да разговарям с превозвачите за тол таксите, каза
Коментари Харесай

Министър Караджов обясни за тол таксите и защо е твърд в позицията си

" Готов съм да беседвам с превозвачите за тол такси те ", сподели в Пловдив вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов.

“Имам своя позиция все още, а тя е, че преди две години с сходни причини сме отсрочили въвеждането на тол такси те за два месеца и те към този момент са станали две години. Все някой би трябвало да докара тази промяна до края! За да може да се поеме отмерено използването на пътищата. Защото никой няма да отхвърли, че един тежкотоварен камион влияе доста по-силно на пътя от един лек автомобил.

От европейската процедура се знае, че 2/3 от събраните суми за тол такси са от тежките камиони и единствено 1/3 е от персоналните леки коли на всеки един от нас. Това е формулата, към която се стремим. Към момента 270 млн. лв. събираме от жители.

Съответно два пъти по 270 лв. би трябвало да е дялът на тежкотоварният трафик. Водени от тази обективна формула сме подготвили и сме показали още на 4 февруари как да се случи това- Тогава беше срещата ни с представители на превозвачите. Две такива срещи съм правил, те се излъчват в интернет и сега всеки може да ги изгледа на уеб страницата на министерството ", сподели Караджов.

" Щом казват, че желаят в този момент среща, вероятно ще я изпълним. Доказал съм, че слушам. На първата среща имаше 10 -15 претенции на превозвачите, от които половината още до началото на април съм извършил. Едно от тях е за по този начин наречените обезщетителни такси. Законът за тях към този момент е в Народно събрание. Тоест, прекратяваме това нещо, което се споделя конпенсаторна такса. Няма да им се взимат 750 лв., а тези пари ще се преобразуват в един тол ", добави министърът на районното развиване.

По думите на министър Караджов съгласие сред страните би трябвало да има постоянно. Затова той кани превозвачите на нова среща, ще би трябвало единствено да се посочи денят и часът за нея.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР