Готов е проектобюджетът за настоящата година, съобщи финансовият министър Асен

...
Готов е проектобюджетът за настоящата година, съобщи финансовият министър Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: Готов е проектобюджетът за настоящата година

Готов е проектобюджетът за актуалната година, заяви финансовият министър Асен Василев. Законопроектът ще бъде оповестен за публично разискване най-късно на следващия ден заран. На въпрос на БНР дали се чакат изненади, свързани с дълговата политика, Василев отговори:

" Дългът като % от Брутният вътрешен продукт тази година остава на същите равнища като предходната година, които са малко по-ниски от 2021 година Що се отнася до 2024-2025 година там са заложени доста огромни финансови разноски, надлежно има леко повишаване на дълга, само че това ще се случи, единствено в случай че се случат въпросните финансови разноски "

" Продължаваме промяната " ще имат своя номинация за шеф на Българска народна банка, сподели още Василев още веднъж в отговор на въпрос на БНР:

" Ще имаме номинация за гуверньор на Българска народна банка, ще се опитаме да намерим фигура, която има висок статут в промишлеността ".

От ГЕРБ към този момент обявиха, че ще предложат втори мандат за Димитър Радев, който понастоящем е шеф на Българска народна банка. Според Василев обаче в сегашния му мандат е позволено закъснение във връзка с присъединението към еврозоната.

Министърът на финансите Асен Василев разгласи, че на него ГЕРБ не са му предложили специалисти, които да станат част от екипа му.

" Всички назначения в държавното управление се случват по законния метод. Ако са от компетентността на Министерски съвет, се случват с решение на Министерски съвет. Ако са от компетентността на съответните министри, се случват с решение на съответните министри, в случай че са от компетентността, се случват с негов автограф ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР