Готов е проектът за инвестиционен разход Придобиване и поддръжка на

...
Готов е проектът за инвестиционен разход Придобиване и поддръжка на
Коментари Харесай

Готов е проектът за инвестиционен разход за бойна машина


Готов е планът за капиталов разход „ Придобиване и поддръжка на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ” и условията към бойната машина.

Това сподели зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

[i]В отчет на министъра на защитата от преди няколко месеца стана ясно, че по отношение на постигнатия политически консенсус от съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на 30 май 2017 година за ускорена реализация на плановете за рационализация, в това число главния план за рационализация на Сухопътни войски, Министерството на защитата (МО) изготви план за систематизиране на ресурсите, нужни за реализацията на трите предпочитани плана за превъоръжаване на Въоръжените сили. „ С оглед обезпечаване на тяхното по едно и също време осъществяване, МО планува преразглеждане на финансовите параметри на към този момент признатите планове за капиталови разноски за Военновъздушните (ВВС) и Военноморските сили (ВМС), както и създаване и приемане на план за капиталов разход за рационализация на Сухопътните войски (СВ), тъй че да не се допусне в допълнение натоварване на разноските на държавния бюджет, съобразено с финансовите благоприятни условия на страната в средносрочен интервал ”, написа там. [/i]

МО чака решението на парламентарната комисия по инспекцията на процедурата за самолета. „ След като излезе отчетът на комисията, ние ще се съобразим с този отчет и сме подготвени да продължим с рамката, която включва и батальонната бойна група – бойната машина на пехотата. Тоест, ние ще помолим нашия парламент да утвърди планове за капиталови разноски за самолета, за корабите както е, и да прибавим план за капиталов разход за бойна машина на пехотата ”, сподели зам.-министърът.

От думите му се разбра, че според от решението на Народно събрание и ще бъде прегледано и предлагането на военния министър – отчетът, който към този момент беше разгласен. „ И тогава към този момент ще имаме дефинитивно какво ще внесем по трите плана в Министерски съвет ”, уточни той.

Участниците в КСНС при президента от края на май се сплотиха към няколко оферти, които включват и План за поетапно повишение на разноските за защита до 2% от Брутният вътрешен продукт – 2024 година (изготвен до 31.12.2017 г). Запрянов удостовери, че ще се съблюдава срокът за правене на проект до края на година.

„ Ще се съблюдава срокът, по този начин както е решението на срещата на НАТО в Брюксел, по този начин както е решението от КСНС. В момента се приготвя заповед, ние започваме обзор на осъществяването на Програма 2020 и План 2020 и част от това осъществяване е точно създаването на националния проект за реализиране на 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, по този начин както е планувано в решенията на НАТО от Уелс до 2024 година В проекта обаче още не е решено дали до 2024 година или по-рано ще би трябвало да бъде реализирана тази норма ”, уточни зам.-министърът. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР