Госпожо Манолова, защо има няколко дамски бизнес организации, а няма

...
Госпожо Манолова, защо има няколко дамски бизнес организации, а няма
Коментари Харесай

Боряна Манолова

Госпожо Манолова, за какво има няколко дамски бизнес организации, а няма нито една на мъжете у нас?

- Всъщност управителните органи на националните бизнес и браншовите организации, както и на двустранните търговски камари у нас са формирани най-вече от мъже. Но това не значи, че бизнес организациите би трябвало да бъдат делени на " мъжки " и " женски ". За мен по-важни са идеите, зад които те застават, и действителните дейности, които подхващат за възстановяване на бизнес средата у нас.

Съветът на дамите в бизнеса в България, чийто ръководител съм аз, не влиза в наложения стандарт за " женска " организация. Наши членове и симпатизанти са доста от водещите мениджъри у нас, мъже и дами, потвърдили се в най-различни промишлености и професионални поприща. Въпреки че идеите, зад които заставаме, са свързани частично точно с насърчаването на професионалното развиване на дамите и младежите у нас, откровено имам вяра, че с активността си както в границите на съвета, по този начин и като мениджъри оказваме помощ за по-добрата бизнес среда в България.

- Какво персонално вие като управител вършиме за своите подчинени дами, с цел да не им се постанова да избират сред кариера и персонален живот?

- Вярвам, че единствено когато човек се усеща спокоен и задоволен във всеки аспект от живота си, той или тя може да даде максимума от себе си в работна среда. Като основен изпълнителен шеф на " Siemens България ", част от огромното семейство на една от водещите софтуерни компании в света - Siemens AG, която в същото време е и измежду най-желаните работодатели, се стремя да предизвиквам просвета и политики, които да са в интерес на салдото сред кариера и персонален живот. Това важи за всички наши чиновници, освен за дамите.

Пример в това отношение са опциите, които " Siemens България " предлага за реализиране на този баланс. Особено се гордеем с корпоративната детска градина, една забележителна част от таксата за която се поема от компанията. Обръщаме особено внимание на стратегии за понижаване на напрежението, на начинания за здравословно хранене и метод на живот. Предлагаме и разнообразни други варианти, в това число спортни занимания по пилатес и фитнес в офиса.
boriana.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР