Госпожо Иванова, като зам.-министър на регионалното развитие в кабинета Петков

...
Госпожо Иванова, като зам.-министър на регионалното развитие в кабинета Петков
Коментари Харесай

Паркът с батерии на Промяната за 1,6 млрд. лв. има риск да не стане: Деляна Иванова

Госпожо Иванова, като зам.-министър на районното развиване в кабинета Петков – Нинова, бихте ли могли да споделите за проблематични включвания в Плана за възобновяване и резистентност и има ли по-скандални от заложените от Асен Василев: излизане на битовите клиенти на пазара на ток, което ще вдигне сметките с 6-7 пъти, и приватизирането на ЕСО и Булгартрансгаз?

В Плана остана заложено до 2026 година да снижим с 40% нездравословните излъчвания от нашите ТЕЦ-ове. Той е подписан в края на април, когато към този момент имаше война, спирахме съветския газ, по-късно Германия разгласи, че още веднъж си пуска въглищните централи. Бях в кабинета от квотата на Има Такъв Народ, чийто претендент съм в този момент в Старозагорския регион и би трябвало да го преведа на езика на хората – ДО 2026 Г. АСЕН ВАСИЛЕВ ЗАЛОЖИ СЪКРАЩАВАНЕ НА 12 000 РАБОТНИ МЕСТА, Т.Е. ОСТАВАТ БЕЗ ДОХОДИ 12 000 СЕМЕЙСТВА В СТАРОЗАГОРСКО. Пожарна охрана ПЛАНА НА СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП ЩЕ ОСТАНАТ НА УЛИЦАТА ОБЩО 27 000 ДУШИ ПЛЮС ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА.

А за " опция ” се показва парк с акумулатори за запазване на ток за 1,6 милиарда лева, който обаче няма по какъв начин да стане, по този начин ли е?

Националната инфраструктура за предпазване на електрическа сила от ВЕИ - уреди с общ заряден енергиен потенциал от 6000 MWh, се състои по Плана от батерии, инвертори, трансформатори, силова електроника/интелигентни електронни устройства и ръководеща автоматика против плануван запас от 1, 5628 млрд.лв. с интервал на осъществяване 2022- 2026. Това е част от Плана за възобновяване и резистентност. За да стане в границите на идващите 3-4 години обаче, се предвиждаше от Политическа партия преди този момент да има цех за производството и преработване на акумулатори.

Той пък би трябвало да се реализира по Фонда за обективен преход: 2021 до 2027 година А той към момента не утвърден за България от Европейска комисия и не е стартирало действието му. Сложени са в противоположен ред: второто е с по-кратък период за осъществяване от първото, което още даже не е планувано, камо ли утвърдено, след това ще трябваше да бъде проектирано, издигнато, пуснато в експлоатиция, проработило на високи обороти и произвело огромен размер продукция. Каруцата е поставена пред коня във времето.

В Механизма за обективен преход, част от който е Фондът за обективен преход, са средствата, с които да се обезпечи различна претовареност на хората, като се резервира същият стандарт на живот. Потенциално засегнатите от прехода в Старозагорско са над 80 хиляди души.

А в допълнение, в случай че авансово се дефинира снабдител на акумулатори, това е нарушаване на конкуренцията и носи риск от финансова промяна в милиони.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР